Puha mogyorókrémes csavart csigák
Így hajtogasd a tésztát
A gusztusos és finom mogyorókrémes csavart csigák tuti, hogy nem érik meg a másnapot.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nemcsak tetszetős, hanem fantasztikusan finom is. A mogyorókrémes csavart csigák pillanatok alatt eltűnnek a tányérról. Egy pohár friss tejjel kész a vacsora vagy a reggeli. Ezt muszáj kipróbálnod!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • mogyorókrém

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, a közepébe készíts mélyedést. Önts bele 1 deci langyos tejet, szórj bele egy-két csipet cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és az ujjaiddal jól keverd össze. Várd meg, amíg öt-tíz perc alatt felfut. Ha a térfogata jócskán megnő, a teteje pedig habos lesz, tedd bele a tojások sárgáját, a cukrot, a csipet sót, az olvasztott vajat, és önts bele 2 deci langyos tejet. Jól gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas, de nem ragacsos. Takard le, és meleg helyen keleszd körülbelül egy órát.

Ha a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át finoman, és nyújtsd vékonyra. Az egyik felét kend meg vastagon mogyorókrémmel, és hajtsd rá a másik felét. Vágj belőle körülbelül 2 centis csíkokat, azokat csavard meg. Csigaformába igazítva rakd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb, és keleszd újra körülbelül 30 percig.

Utána a tojássárgát keverd össze egy evőkanál tejjel, és kend le vele a csigák tetejét. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 15 percig.

Ezt is szeretjük