Puha mogyorókrémes csavart csigák

Így hajtogasd a tésztát

A gusztusos és finom mogyorókrémes csavart csigák tuti, hogy nem érik meg a másnapot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak tetszetős, hanem fantasztikusan finom is. A mogyorókrémes csavart csigák pillanatok alatt eltűnnek a tányérról. Egy pohár friss tejjel kész a vacsora vagy a reggeli. Ezt muszáj kipróbálnod!

Mogyorókrémes csavart csigák

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet
  • mogyorókrém

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, a közepébe készíts mélyedést. Önts bele 1 deci langyos tejet, szórj bele egy-két csipet cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és az ujjaiddal jól keverd össze. Várd meg, amíg öt-tíz perc alatt felfut. Ha a térfogata jócskán megnő, a teteje pedig habos lesz, tedd bele a tojások sárgáját, a cukrot, a csipet sót, az olvasztott vajat, és önts bele 2 deci langyos tejet. Jól gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas, de nem ragacsos. Takard le, és meleg helyen keleszd körülbelül egy órát.

Ha a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át finoman, és nyújtsd vékonyra. Az egyik felét kend meg vastagon mogyorókrémmel, és hajtsd rá a másik felét. Vágj belőle körülbelül 2 centis csíkokat, azokat csavard meg. Csigaformába igazítva rakd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb, és keleszd újra körülbelül 30 percig.

Utána a tojássárgát keverd össze egy evőkanál tejjel, és kend le vele a csigák tetejét. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 15 percig.

15866903 55adac91f1a3a23119315a741076fe1c wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük