Puha mogyorókrémes csavart csigák
A gusztusos és finom mogyorókrémes csavart csigák tuti, hogy nem érik meg a másnapot.
Nemcsak tetszetős, hanem fantasztikusan finom is. A mogyorókrémes csavart csigák pillanatok alatt eltűnnek a tányérról. Egy pohár friss tejjel kész a vacsora vagy a reggeli. Ezt muszáj kipróbálnod!
Mogyorókrémes csavart csigák
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- mogyorókrém
Kenéshez
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, a közepébe készíts mélyedést. Önts bele 1 deci langyos tejet, szórj bele egy-két csipet cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és az ujjaiddal jól keverd össze. Várd meg, amíg öt-tíz perc alatt felfut. Ha a térfogata jócskán megnő, a teteje pedig habos lesz, tedd bele a tojások sárgáját, a cukrot, a csipet sót, az olvasztott vajat, és önts bele 2 deci langyos tejet. Jól gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas, de nem ragacsos. Takard le, és meleg helyen keleszd körülbelül egy órát.
Ha a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át finoman, és nyújtsd vékonyra. Az egyik felét kend meg vastagon mogyorókrémmel, és hajtsd rá a másik felét. Vágj belőle körülbelül 2 centis csíkokat, azokat csavard meg. Csigaformába igazítva rakd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb, és keleszd újra körülbelül 30 percig.
Utána a tojássárgát keverd össze egy evőkanál tejjel, és kend le vele a csigák tetejét. Rakd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 15 percig.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció