Omlós sajtos perecek
Az egyik legfinomabb sós rágcsa, amit valaha kóstoltál. Szinte biztos, hogy a miniperecek már a sütés napján elfogynak.
Ilyen finom miniperceket a boltban sem kapsz. A tetejüket megszórhatod sóval, kömény- vagy szezámmaggal. Perecszaggatóval pedig a sziszifuszi munkát is megúszhatod. Kard Éva ropogtatnivalója jól zárható dobozban sokáig eláll.
Mini perecek
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól keverd össze, majd fokozatosan dolgozd bele a tejfölt, és gyúrd össze. Annyi tejfölt rakj hozzá, hogy jól tudd nyújtani, de ne legyen túl lágy. Letakarva tedd a tésztát 30 percre a hűtőbe.
Pihentetés után nyújtsd vékonyra, körülbelül 5 milliméteresre, és perecszaggatóval szúrd ki. A perecek tetejét kend meg a felvert egész tojással, hogy szép pirosak legyenek, majd szórd meg ízlés szerint sóval és sajttal. Előmelegített sütőben, légkeverésen 150 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd őket szép pirosra.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept