Omlós sajtos perecek
Nem bírod abbahagyni
Az egyik legfinomabb sós rágcsa, amit valaha kóstoltál. Szinte biztos, hogy a miniperecek már a sütés napján elfogynak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ilyen finom miniperceket a boltban sem kapsz. A tetejüket megszórhatod sóval, kömény- vagy szezámmaggal. Perecszaggatóval pedig a sziszifuszi munkát is megúszhatod. Kard Éva ropogtatnivalója jól zárható dobozban sokáig eláll.

Mini perecek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól keverd össze, majd fokozatosan dolgozd bele a tejfölt, és gyúrd össze. Annyi tejfölt rakj hozzá, hogy jól tudd nyújtani, de ne legyen túl lágy. Letakarva tedd a tésztát 30 percre a hűtőbe. 

Pihentetés után nyújtsd vékonyra, körülbelül 5 milliméteresre, és perecszaggatóval szúrd ki. A perecek tetejét kend meg a felvert egész tojással, hogy szép pirosak legyenek, majd szórd meg ízlés szerint sóval és sajttal. Előmelegített sütőben, légkeverésen 150 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd őket szép pirosra.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük