Omlós sajtos perecek
Nem bírod abbahagyni
Az egyik legfinomabb sós rágcsa, amit valaha kóstoltál. Szinte biztos, hogy a miniperecek már a sütés napján elfogynak.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen finom miniperceket a boltban sem kapsz. A tetejüket megszórhatod sóval, kömény- vagy szezámmaggal. Perecszaggatóval pedig a sziszifuszi munkát is megúszhatod. Kard Éva ropogtatnivalója jól zárható dobozban sokáig eláll.

Mini perecek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól keverd össze, majd fokozatosan dolgozd bele a tejfölt, és gyúrd össze. Annyi tejfölt rakj hozzá, hogy jól tudd nyújtani, de ne legyen túl lágy. Letakarva tedd a tésztát 30 percre a hűtőbe. 

Pihentetés után nyújtsd vékonyra, körülbelül 5 milliméteresre, és perecszaggatóval szúrd ki. A perecek tetejét kend meg a felvert egész tojással, hogy szép pirosak legyenek, majd szórd meg ízlés szerint sóval és sajttal. Előmelegített sütőben, légkeverésen 150 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd őket szép pirosra.

Ezt is szeretjük