Omlós sajtos perecek
Az egyik legfinomabb sós rágcsa, amit valaha kóstoltál. Szinte biztos, hogy a miniperecek már a sütés napján elfogynak.
Ilyen finom miniperceket a boltban sem kapsz. A tetejüket megszórhatod sóval, kömény- vagy szezámmaggal. Perecszaggatóval pedig a sziszifuszi munkát is megúszhatod. Kard Éva ropogtatnivalója jól zárható dobozban sokáig eláll.
Mini perecek
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól keverd össze, majd fokozatosan dolgozd bele a tejfölt, és gyúrd össze. Annyi tejfölt rakj hozzá, hogy jól tudd nyújtani, de ne legyen túl lágy. Letakarva tedd a tésztát 30 percre a hűtőbe.
Pihentetés után nyújtsd vékonyra, körülbelül 5 milliméteresre, és perecszaggatóval szúrd ki. A perecek tetejét kend meg a felvert egész tojással, hogy szép pirosak legyenek, majd szórd meg ízlés szerint sóval és sajttal. Előmelegített sütőben, légkeverésen 150 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd őket szép pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció