Isteni mini kakaós kuglófok: keleszteni nem, csak keverni kell

Még elegánsabb lesz a kuglóf, ha kisebb formákban sütöd meg. A csoki a tetején pedig a ráadás.

Mini kakaós kuglófok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kalács mellett a húsvéti szezon nagy kedvencei a kuglófok, amik rengeteg változatban kerülhetnek az asztalra. Ha tartasz a kelesztéstől, vagy nincs rá időd, akkor válaszd a kevert tésztás változatot. Érdemes feldobni kakaóval, sőt, ha szeretnél kitenni magadért, csokival leöntve, mogyoróval megszórva kínáld. Ebből az adagból négy kisebb vagy két közepes kuglófot készíthetsz. 

Mini kakaós kuglófok

Hozzávalók

A kuglófhoz

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 0.5 dl tej
  • mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgákkal, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, és reszeld bele a citrom héját. Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval és a kakaóval. Óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert fehérjéket, és dolgozd simára a masszát.
Öntsd a tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformákba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg. Attól függően, hogy mekkora a forma, elég lehet neki 20 perc, ha kisebbekbe tetted, de ha egy nagyba, akkor körülbelül 35-40 perc. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld az egyik sütit. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. A tetejére az összetördelt csokit vízgőz felett olvaszd össze a tejjel, majd csorgasd a kuglófok tetejére. 
A kalácskészítés sem olyan ördöngösség, főleg, ha ismersz néhány jól bevált trükköt. 

Ezt is szeretjük