Mindenmentes gesztenyetorta pofonegyszerűen: gesztenyeliszt kerül a tésztájába

Ez a finom mindenmentes gesztenyetorta gesztenyelisztből készül, édesítőszernek pedig xilitet érdemes hozzátenni.

Mindenmentes gesztenyetorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Glutén- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják ezt a fantasztikus mindenmentes gesztenyetortát, ugyanis gesztenyeliszt tartja a tésztát össze. A xilit teszi édessé, de ha nem diétázol, egyszerűen cukrot is tehetsz bele. Ebben az esetben a cukor legyen kicsit kevesebb, mert a xilit íze nem annyira tömény.

Mindenmentes gesztenyetorta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg xilit
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 narancs
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban robotgéppel keverd habosra a tojásokat a xilittel, majd add hozzá az olajat, egy fél narancs kifacsart levét, és az egész narancs reszelt héját. Egy másik tálban keverd el a gesztenyelisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, és adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.

Ez a legjobb búzaliszt helyett, ha palacsintáról van szó

Búzaliszttel tanultam meg sütni-főzni, így meglehetősen nagy kihívás volt, amikor végigpróbálgattam csaknem az összes paleolisztet.

Elolvasom
Ezt is szeretjük