Mindenmentes gesztenyetorta pofonegyszerűen: gesztenyeliszt kerül a tésztájába
Ez a finom mindenmentes gesztenyetorta gesztenyelisztből készül, édesítőszernek pedig xilitet érdemes hozzátenni.
Glutén- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják ezt a fantasztikus mindenmentes gesztenyetortát, ugyanis gesztenyeliszt tartja a tésztát össze. A xilit teszi édessé, de ha nem diétázol, egyszerűen cukrot is tehetsz bele. Ebben az esetben a cukor legyen kicsit kevesebb, mert a xilit íze nem annyira tömény.
Mindenmentes gesztenyetorta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg gesztenyeliszt
- 10 dkg xilit
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 narancs
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy tálban robotgéppel keverd habosra a tojásokat a xilittel, majd add hozzá az olajat, egy fél narancs kifacsart levét, és az egész narancs reszelt héját. Egy másik tálban keverd el a gesztenyelisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, és adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.
Gesztenyelisztből tökéletes gluténmentes palacsintát is süthetsz.
- sütemény
- xilit
- mindenmentes süti
- gesztenyés süti
- gesztenyeliszt
- gluténmentes sütemény
- cukormentes sütemény
- mindenmentes gesztenyés süti
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept