Mindenmentes gesztenyetorta pofonegyszerűen: gesztenyeliszt kerül a tésztájába
Ez a finom mindenmentes gesztenyetorta gesztenyelisztből készül, édesítőszernek pedig xilitet érdemes hozzátenni.
![Mindenmentes gesztenyetorta](https://kep.index.hu/1/0/4579/45799/457999/45799944_271386cfda98ae6278fafa2f620af8e6_wm.jpg)
Glutén- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják ezt a fantasztikus mindenmentes gesztenyetortát, ugyanis gesztenyeliszt tartja a tésztát össze. A xilit teszi édessé, de ha nem diétázol, egyszerűen cukrot is tehetsz bele. Ebben az esetben a cukor legyen kicsit kevesebb, mert a xilit íze nem annyira tömény.
Mindenmentes gesztenyetorta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg gesztenyeliszt
- 10 dkg xilit
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 narancs
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy tálban robotgéppel keverd habosra a tojásokat a xilittel, majd add hozzá az olajat, egy fél narancs kifacsart levét, és az egész narancs reszelt héját. Egy másik tálban keverd el a gesztenyelisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, és adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.
Ez a legjobb búzaliszt helyett, ha palacsintáról van szó
Búzaliszttel tanultam meg sütni-főzni, így meglehetősen nagy kihívás volt, amikor végigpróbálgattam csaknem az összes paleolisztet.
Elolvasom- sütemény
- xilit
- mindenmentes süti
- gesztenyés süti
- gesztenyeliszt
- gluténmentes sütemény
- cukormentes sütemény
- mindenmentes gesztenyés süti
- Recept
Még több recept