Pofonegyszerű mikrós süti almából és körtéből - 3 perc alatt megsül
Tél végén különösen jólesik a gyümölcsös édesség. Tovább tart kimérni a hozzávalókat, mint megsütni az almás-körtés mikrós sütit. Különlegessége, hogy a tetejére morzsa kerül. Akkor az igazi, ha egy gombóc fagyit is kínálsz hozzá.
Mikrós almás-körtés süti
Hozzávalók 1 személyre
- 0.5 alma
- 0.5 körte
- 3 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál dió
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kévéskanál fahéj
- csipet só
Elkészítés:
Az almát és a körtét hámozd meg, a magházat távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy vajjal kikent, nagyobb méretű bögrébe vagy kisebb tálba, dobd hozzá a darabokra vágott diót, és szórd meg fahéjjal. Tedd a mikróba, és süsd fél percig 700 watton.
Egy tálban vegyítsd a zabpelyhet, a lisztet, a sót. Kanalazd hozzá a tejet, és édesítsd cukorral vagy mézzel, majd jól keverd össze. Morzsold a tésztát a gyümölcsre, és tedd vissza a mikróba még másfél-két percre. Nézd meg, átsült-e a morzsa. Ha mindenhol egyenletesen megbarnult, vedd ki. Ellenkező esetben süsd még fél-egy percig. Hidegen-melegen egyformán finom.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció