A legfinomabb mignon receptje
Legalább olyan jó, mint a cukrászdákban
A mignont már József Attila is megemlíti, igaz, híres versében még kuglerként szerepel.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A név becsapós, mivel a mignon nem egy francia édesség, hanem Kugler Henrik remeke. A  süti népszerűsége a 19. század vége óta töretlen. Most már otthon is megsütheted, hiszen van hozzá egy kipróbált receptünk. 

Mignon

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 csapott kanál grízes liszt
  • 1 vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 2 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor

Máz

  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál málnaszörp
Recept idők

Elkészítés:

Először készíts piskótát a hagyományos módon. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a sárgáját, végül pedig óvatosan a lisztet is. Tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 170 fokra előmelegített sütőbe, majd 20 perc alatt süsd meg.

Ha kihűl a piskóta, a kétharmadát vágd kisebb kockákra. A maradékot morzsold össze, keverd el a vajjal, a lekvárral, a kakaóval, a rummal és a cukorral. Vágd ketté a tésztát, és kend meg a töltelékkel, majd pihentesd legalább egy órán át.

A cukormázhoz tedd egy lábasba a cukrot, a vizet és a szörpöt. Állandóan kevergetve melegítsd őket össze, de ne forrald fel. Kend meg a kockákat a mázzal. Gyorsan dolgozz, mert hamar megköt, majd pihentesd egy kicsit a kész sütit. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük