Mézeskalácsos-mascarponés torta: pihe-puha piskóta az alapja
Ha idén csodás tortát is szeretnél készíteni karácsonyra, a mézeskalácsos-mascarponés sütivel biztosan mindenkit elkápráztatsz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Ha fontosnak tartod, hogy karácsonykor finom és mutatós sütivel lepd meg szeretteidet, a mézeskalácsos-mascarponés tortával nem lősz mellé. Akár az ünnepi asztal dísze is lehet. A mascarpone a fehér csokival nagyszerű párost alkot, amit még karácsonyi fűszerekkel is feldobhatsz, akárcsak a kakaós piskótalapot. A tetejét kedvedre díszítheted.
Mézeskalácsos-masarponés torta
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 csipet só
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg fehér csoki
- 6 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Adagold bele kanalanként a cukrot. Amikor már olyan kemény, hogy a habverőn is megáll, egyesével tedd hozzá a tojássárgákat, majd a mézeskalács-fűszerkeverékkel, a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg a tészta kihűl, majd vágd ketté.
A krémhez a tejszínt melegítsd meg, majd öntsd a kis darabokra vágott csokira, és várd meg, míg felolvad. Tedd a hűtőbe legalább fél órára. A csokikrémet habosítsd gépi habverővel, majd forgasd hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. Kend meg vele a tésztát, a tetejére pedig egyengesd a maradék krémet. Akár nyomózsákba is töltheted. Érdemes néhány órán át a hűtőben pihentetni.
Ha igazán ámulatba akarod ejteni a vendégeket, készíts hógömböt a süti tetejére.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept