Mézeskalácsos-mascarponés torta: pihe-puha piskóta az alapja
Ha idén csodás tortát is szeretnél készíteni karácsonyra, a mézeskalácsos-mascarponés sütivel biztosan mindenkit elkápráztatsz.

mezeskalacsos-mascarpones-torta
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha fontosnak tartod, hogy karácsonykor finom és mutatós sütivel lepd meg szeretteidet, a mézeskalácsos-mascarponés tortával nem lősz mellé. Akár az ünnepi asztal dísze is lehet. A mascarpone a fehér csokival nagyszerű párost alkot, amit még karácsonyi fűszerekkel is feldobhatsz, akárcsak a kakaós piskótalapot. A tetejét kedvedre díszítheted. 

Mézeskalácsos-masarponés torta

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 csipet

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csoki
  • 6 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Adagold bele kanalanként a cukrot. Amikor már olyan kemény, hogy a habverőn is megáll, egyesével tedd hozzá a tojássárgákat, majd a mézeskalács-fűszerkeverékkel, a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg a tészta kihűl, majd vágd ketté. 
 

A krémhez a tejszínt melegítsd meg, majd öntsd a kis darabokra vágott csokira, és várd meg, míg felolvad. Tedd a hűtőbe legalább fél órára. A csokikrémet habosítsd gépi habverővel, majd forgasd hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. Kend meg vele a tésztát, a tetejére pedig egyengesd a maradék krémet. Akár nyomózsákba is töltheted. Érdemes néhány órán át a hűtőben pihentetni.  
Ha igazán ámulatba akarod ejteni a vendégeket, készíts hógömböt a süti tetejére. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük