Mézeskalácsos, karácsonyi tiramisu: villámgyorsan megvan, és ellenállhatatlanul finom
A krémes, ránézésre is csábító karácsonyi tiramisuba babapiskóta helyett mézeskalács kerül.

mezeskalacsos-tiramisu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kis változtatással a klasszikus tiramisuból is varázsolhatsz karácsonyi desszertet. Ha már megsütötted a mézeskalácsot, kiváló alapja lehet az édességnek. Amennyiben gyerekek is esznek a desszertből, a rumot aromával, az erős kávét pedig instanttal helyettesítsd. Amikor megszórod a tiramisut kakaóval, használj ünnepi formát, úgy még mutatósabb lesz.

Mézeskalácsos, karácsonyi tiramisu

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 db mézeskalács
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl kávé
  • 1.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjékből verj kemény habot egy evőkanál cukorral. Egy másik edényben a sárgákat habosítsd a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a rumot. Forgasd hozzá a mascarponét, és óvatosan dolgozd a krémhez a tojáshabot. Arra vigyázz, hogy ne törjön össze. 
 

Főzz egy jó erős kávét, és öntsd hozzá a tejet, majd mártsd bele a mézeskalácsot. Csak arra ügyelj, hogy a süti ne ázzon el. Egy szép tálba rakj le egy réteg piskótát, majd öntsd le a krémmel. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a lényeg, hogy a tetejére mascarponés krém kerüljön. Tedd a hűtőbe legalább hat órára. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral.
A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív. 

Ezt is szeretjük