Sűrű mézeskalácsos forró csoki: lélekmelengető ital hideg téli estékre
Ha teheted, ne porból készítsd a forró csokit, hisz ízfokozók nélkül is mennyei. Adventi fűszerekkel pedig igazi karácsonyváró finomság.

mezeskalacsos-forro-csoki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

 A forró csokinak hideg napokon nem tud senki ellenállni. Jólesik a munkából hazatérve, barátnős vagy épp összebújós beszélgetésekhez. Dobd fel vele a napodat! A recept pofonegyszerű, az adagot bátran növelheted, és az élvezetet tovább fokozhatod pillecukorral. 

Mézeskalácsos forró csoki

Hozzávalók:

  • 2.5 dl tej
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • tejszínhab
  • mályvacukor
  • fahéj vagy kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy tűzálló edénybe a tejet, és rakd bele a kis darabokra tördelt, jó minőségű csokit. Kis lángon kezdd összemelegíteni, kézi habverővel kevergesd addig, amíg a csoki felolvad. Melegítsd forráspontig, de fontos, hogy ne forrald. 
Húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszert, töltsd a kedvenc bögrédbe, és tejszínhabbal, mályvacukorral turbózva kínáld. Megszórhatod még fahéjjal, vagy kakaóporral. 
Halmozd az élvezetet! A forró csoki mellé készíts csokis kekszet. 

Ezt is szeretjük