Illatos, puha mézeskalácsmuffin: a karácsony kedvenc ízei csokival megbolondítva
A mézeskalácsmuffinnál aligha süthetsz egyszerűbb édességet az adventi időszakban. A tésztája pillekönnyű, az illata pedig belengi az egész lakást.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
Az egyszerű muffinokat nagyon könnyű ünnepivé varázsolni. A mézeskalács-fűszerkeverékkel fantasztikusan finom lesz az egyszerű kevert tészta. Ha az nincs otthon, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, gyömbérrel helyettesítheted. A főbb hozzávalókat bögrével is kimérheted, a kész sütit pedig tetszés szerint díszítheted.
Mézeskalácsmuffin
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0.5 bögre olaj
- 10 dkg csoki
- 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a mézeskalács-fűszerkeveréket, a sütőport és a kis darabokra vágott csokit vegyítsd egy tálban. A tojásokat üsd egy másik edénybe, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd ki jól. Öntsd hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és töltsd meg a mélyedéseket. Ne tedd teljesen tele, mert a muffin jól megemelkedik. Süsd 170 fokon körülbelül 20-25 percig. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj az egyik tésztába hegyes kést, ha üresen húzod ki, biztosan átsült.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept