Puha, illatos mézeskalácskenyér: nem keleszteni, keverni kell
Ha szereted a mézeskalácsot, ezt a mennyei, édes kenyeret se hagyd ki. Ugyanazok a fűszerek kellenek mindkét sütibe.
Az íz nagyon ismerős, csak az állaga és a formája más egy kicsit, mint ahogy eddig kóstoltad. A mézeskalácskenyeret a hollandok reggelire eszik vajjal, a franciák pedig gyakran sültek mellé kínálják. Bárhogy és bármikor kívánod, mindig jólesik.
Mézeskalácskenyér
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg méz
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 1 teáskanál szegfűszeg őrölt
- 1 teáskanál csillagánizs őrölt
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A mézet rakd egy tűzálló edénybe, langyosítsd meg vízgőz felett vagy a mikróban. Ne forrjon, csak legyen folyékony. Gépi habverővel keverd össze a tejjel, a tojással és a cukorral. A lisztet szitáld egy tálba. Vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal és a gyömbérrel.
Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, és told a forró sütőbe. Előmelegített sütőben, 45-55 perc alatt süsd meg. Ha a tésztába szúrt tűt tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció