Sütőben sült, omlós őszibarack mézzel leöntve: már az illata is elvarázsol

A sütőben sült őszibarack pillanatok alatt készen van, és ellenállhatatlan csemege.

Mézes sült őszibarack
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha túl sok őszibarackot vásárolnál, készíts el közülük néhányat sütőben sütve, fahéjas mézzel meglocsolva! Az ízesítésnek csak a lehetőségeid szabnak határt: ha van otthon egész fahéj- vagy vaníliarudad, azt is tedd mellé a tepsibe, tálaláskor pedig a tejszínhab vagy a vaníliafagyi csúszik legjobban mellé. Különösen jól roppan mellé a granola: ezt se hagyd ki, ha van épp otthon.

Mézes sült őszibarack

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 őszibarack
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál granola
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 vaníliarúd
  • 1 fahéjrúd
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • fagyi vagy tejszínhab a táláláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A barackot alaposan mosd és szárítsd meg. Vágd kettőbe, a magját szedd ki, és tedd a darabokat egy kivajazott tepsibe. Szórd meg kis őrölt fahéjjal, locsold meg mézzel és granolával. Ha ez utóbbi nincs otthon, el is hagyhatod, viszont a roppanós darabok jól egészítik ki a puhára sült gyümölcsöt.

 

Tegyél mellé a tepsibe egészben hagyott fahéj- vagy vaníliarudat is, és told 180 fokos sütőbe 25 percre. Tálald fagyival vagy tejszínhabbal.

Gyümölcsös kebab frissítő mentával: finom és mutatós desszert

Ha nincsen időd vagy kedved bonyolult desszertekhez, akkor dobd össze ezt a színes és mutatós gyümölcskebabot!

Elolvasom
Ezt is szeretjük