Házi granolaszelet csokival és karamellel: a szuperfinom reggeli
A finom, ropogós granola összesütve, csokival és karamellel még vonzóbb, és feltölt energiával.

csokis-granola
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A granola alapját a zabpehely adja, ehhez jönnek a különféle, otthon fellelhető magvak és aszalványok. A mandula még karakteresebb lesz, ha száraz serpenyőben megpirítod pár perc alatt. Süss egy tepsivel, napokig csomagolhatsz belőle magadnak és a családnak. Garantáltan feltölt energiával.

Házi granola

Hozzávalók:

  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre mandula
  • 0.5 bögre szezámmag
  • 0.5 bögre mogyoró
  • 2 evőkanál kókusz
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál só
  • 0.5 bögre datolya
  • 10 dkg étcsoki

A karamellhez

  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 7 cl habtejszín
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A magokat és az aszalványokat vágd kisebb darabokra, ehhez akár az aprítógépet is bevetheted. Rakd egy tálba, add hozzá a zabpelyhet, a lenmagot, a fahéjat, a sót, locsold meg a kókuszolajjal, és tedd hozzá a mézet. Jól keverd össze, majd nyomkodd sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe. Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg 30 perc alatt. Szobahőmérsékleten hagyd teljesen kihűlni.

A karamellhez szórd egy edénybe a cukrot, és add hozzá a vizet. Kezdd melegíteni közepes lángon, majd amikor aranybarna, húzd le a tűzről. Add hozzá a vajat, a tejszínt és a sót. Tedd vissza a tűzre, és melegítsd addig, amíg homogén nem lesz. Az étcsokit olvaszd fel, és a karamellel együtt csorgasd a sütire, majd szeleteld fel.

Ezt is szeretjük