Vajpuhára sült mézes-sörös oldalas: a hús szinte magától leválik a csontról
A mézes-sörös oldalas igazi csemege: akkor a legjobb, ha a hús szinte magától válik le a csontról.
Ha szeretnél változatosan főzni, érdemes a sertés minél több részének helyt adnod a konyhában, mert mindegyikből más jellegű finomság készülhet. Az oldalassal alig van munka, hiszen nem kell tisztítani és szeletelni: egyszerűen pácold be, tartsd a hűtőben így egy éjszakát, és másnap told a sütőbe. A sütési időre vigyázz, ne maradjon rágós, de ne is szárítsd ki.
Mézes-sörös oldalas
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg oldalas
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl világos sör
- 1.5 kávéskanál só
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál cukor
Elkészítés:
Az oldalast dörzsöld be sóval. Az olajat keverd el a majoránnával, a borssal, a pirospaprikával, a cukorral és a zúzott fokhagymával, forgasd meg benne a húst, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az oldalast tedd egy tepsibe. A mézet keverd el a sörrel, ezzel kend meg a húst, majd takard le alufóliával, és told a sütőbe. Másfél óra múlva ellenőrizd, teljesen megpuhult-e: akkor jó, ha a hús nagyon könnyen leválik a csontról. Ha még kicsit rágósnak tűnik, told vissza a sütőbe fél órára.
Sörrel számtalan ételt készíthetsz: gondolnád, hogy a melengető sajtlevest is feldobja?
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció