Vajpuhára sült mézes-sörös oldalas: a hús szinte magától leválik a csontról

A mézes-sörös oldalas igazi csemege: akkor a legjobb, ha a hús szinte magától válik le a csontról.

Mézes-sörös oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél változatosan főzni, érdemes a sertés minél több részének helyt adnod a konyhában, mert mindegyikből más jellegű finomság készülhet. Az oldalassal alig van munka, hiszen nem kell tisztítani és szeletelni: egyszerűen pácold be, tartsd a hűtőben így egy éjszakát, és másnap told a sütőbe. A sütési időre vigyázz, ne maradjon rágós, de ne is szárítsd ki.

Mézes-sörös oldalas

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg oldalas
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl világos sör
  • 1.5 kávéskanál
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast dörzsöld be sóval. Az olajat keverd el a majoránnával, a borssal, a pirospaprikával, a cukorral és a zúzott fokhagymával, forgasd meg benne a húst, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az oldalast tedd egy tepsibe. A mézet keverd el a sörrel, ezzel kend meg a húst, majd takard le alufóliával, és told a sütőbe. Másfél óra múlva ellenőrizd, teljesen megpuhult-e: akkor jó, ha a hús nagyon könnyen leválik a csontról. Ha még kicsit rágósnak tűnik, told vissza a sütőbe fél órára.

Sörrel számtalan ételt készíthetsz: gondolnád, hogy a melengető sajtlevest is feldobja?

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük