Sütőben sült, mézes pácban érlelt sertésszelet: így igazán szaftos marad a hús
Az csak jó lehet, ha a méz és a mustár találkozik a sertéshússal. Minél tovább érleled a pácban, annál puhább, omlósabb lesz.

mezes-pacban-erlelet-sertesszelet
Ez is érdekelhet

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Regenerálja a bőrsejteket és tele van C-vitaminnal: a marula olaj igazi bőrszépítő nagyágyú »

Ez a hajszín 2020-ban is nagyon divatos: a szőke espresso-nak nehéz ellenállni »

Anne Hathaway-t nem zavarja a szülés utáni súlyfelesleg: büszkén pózolt a kamerának »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nemcsak a csirke finom mézes-mustáros pácban, a sertésszelet is kitűnő. A fokhagymától és a rozmaringól még ízletesebb lesz a hús. Ha a szaftosabb falatokat szereted, készítsd tarjából, de karajból, combból is kitűnő lesz a végeredmény. Ha a sertést locsolgatod közben, biztosan nem szárad ki. 

Mézes pácban érlelt sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéshús
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, és kicsit klopfold ki. Egy tálban keverd össze a pác hozzávalóit: az olajat, a mézet, a kis darabokra vágott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot. Forgasd meg benne a húsokat, fedd le, és tedd a hűtőbe.
 

Pácold négy-öt órán át, de a legjobb, ha egy éjszakán át a fűszerkeverékben pihenteted. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd meg a hússzeleteket 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben forgasd át. Amikor könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a sütőből. 
Az oldalas ugyancsak kitűnő főfogás ragacsosan, szaftosan. A mézes páctól csak jobb lesz. 

Ezt is szeretjük