Sütőben sült, mézes pácban érlelt sertésszelet: így igazán szaftos marad a hús
Az csak jó lehet, ha a méz és a mustár találkozik a sertéshússal. Minél tovább érleled a pácban, annál puhább, omlósabb lesz.

mezes-pacban-erlelet-sertesszelet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak a csirke finom mézes-mustáros pácban, a sertésszelet is kitűnő. A fokhagymától és a rozmaringól még ízletesebb lesz a hús. Ha a szaftosabb falatokat szereted, készítsd tarjából, de karajból, combból is kitűnő lesz a végeredmény. Ha a sertést locsolgatod közben, biztosan nem szárad ki. 

Mézes pácban érlelt sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéshús
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, és kicsit klopfold ki. Egy tálban keverd össze a pác hozzávalóit: az olajat, a mézet, a kis darabokra vágott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot. Forgasd meg benne a húsokat, fedd le, és tedd a hűtőbe.
 

Pácold négy-öt órán át, de a legjobb, ha egy éjszakán át a fűszerkeverékben pihenteted. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd meg a hússzeleteket 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben forgasd át. Amikor könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a sütőből. 
Az oldalas ugyancsak kitűnő főfogás ragacsosan, szaftosan. A mézes páctól csak jobb lesz. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük