Sült mézes-mustáros kelbimbó: belül krémes lesz a zöldség, kívül ropogós

A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó gyors és egészséges vacsora lehet, de akár köretként is kínálhatod.

mustaros-mezes-kelbimbo
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre többen szeretik meg a kelbimbót, ami az egyik legegészségesebb téli zöldség. Ilyenkor pedig már ráfér az immunrendszerünkre egy kis erősítés. Rengeteg C-, A- és K-vitamint, valamint folsavat tartalmaz. Magas a rost-, kevés a kalóriatartalma, így diétába is beilleszthető. Sütve még ízletesebb. Főleg, ha előtte be is pácolod. 

Mézes-mustáros kelbimbó

Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat alaposan mosd meg, a végeit és a külső leveleket távolítsd el, majd rendezd tepsibe. A nagyobb darabokat akár ketté is vághatod. A mustárt keverd össze a mézzel, az olívaolajjal, ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg a kelbimbókat a mézes-mustáros keverékkel, és kicsit forgasd össze. Pihentesd 10 percig.
Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 15-20 percig. Sütés közben a zöldségeket forgasd meg legalább egyszer. Akkor jó, ha a kelbimbó elkezd barnulni, belül pedig puha. 
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, ráadásul illik hozzá a sajtszósz is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük