Sült mézes-mustáros kelbimbó: belül krémes lesz a zöldség, kívül ropogós
A mézes-mustáros pácban sült kelbimbó gyors és egészséges vacsora lehet, de akár köretként is kínálhatod.

Egyre többen szeretik meg a kelbimbót, ami az egyik legegészségesebb téli zöldség. Ilyenkor pedig már ráfér az immunrendszerünkre egy kis erősítés. Rengeteg C-, A- és K-vitamint, valamint folsavat tartalmaz. Magas a rost-, kevés a kalóriatartalma, így diétába is beilleszthető. Sütve még ízletesebb. Főleg, ha előtte be is pácolod.
Mézes-mustáros kelbimbó
Hozzávalók
- 40 dkg kelbimbó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A kelbimbókat alaposan mosd meg, a végeit és a külső leveleket távolítsd el, majd rendezd tepsibe. A nagyobb darabokat akár ketté is vághatod. A mustárt keverd össze a mézzel, az olívaolajjal, ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg a kelbimbókat a mézes-mustáros keverékkel, és kicsit forgasd össze. Pihentesd 10 percig.
Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 15-20 percig. Sütés közben a zöldségeket forgasd meg legalább egyszer. Akkor jó, ha a kelbimbó elkezd barnulni, belül pedig puha.
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, ráadásul illik hozzá a sajtszósz is.