Mézes-gyömbéres halfilé vajon sütve: isteni vacsora villámgyorsan
Jól jönne egy kis változatosság? A mézes-gyömbéres halfilé villámgyors böjti ebéd lehet.

mezes gyomberes hal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok sajnos kevés halat fogyasztunk, pedig semmi sem indokolja ezt az idegenkedést. Egészséges, változatosan elkészíthető, finom alapanyag, ráadásul ma már mindenhol kapható mélyhűtött, filézett hal, így a szálkáktól sem kell tartanod. A mézes-gyömbéres ízesítés különlegessé, fenségessé teszi. 

Mézes-gyömbéres halfilé

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett tengeri hal
  • 5 dkg vaj
  • 1 kisebb darab friss gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál lenmag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kiolvasztott halat mosd meg, és törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Mindkét oldalát dörzsöld be sóval, borssal, és majd reszeld rá a tisztított gyömbért. A vajat egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel. Helyezd rá a befűszerezett halszeleteket, és süsd át az egyik oldalukat. Öt perc múlva fordítsd meg a halakat, csorgasd rájuk a mézet, és süsd meg a másik oldalukat is. Ha már finom omlósak, szűrőlapáttal szedd ki a serpenyőből, és rakd papírtörlővel bélelt tányérra, majd itasd fel róluk a zsiradékot. Szórd meg szezámmag és lenmag keverékével, majd azonnal tálald.
Rizzsel és puhára párolt spenótlevelekkel fogyaszthatod.

Ezt is szeretjük