Mézes-gyömbéres halfilé vajon sütve: isteni vacsora villámgyorsan
Jól jönne egy kis változatosság? A mézes-gyömbéres halfilé villámgyors böjti ebéd lehet.


- Bosszantó és fájdalmas pattanások a mellkason: ezek a leggyakoribb okai, és így szabadulhatsz meg tőlük »
- A 10 évvel ezelőtti nőies szabásokat melegíti újra a tavaszi divat: ne válj meg tőlük, ha még ott vannak a szekrényedben »
- A haját és a szemöldökét is elveszítette betegsége miatt: a bájos Amber Jane ma a legkülönlegesebb modellek egyike »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Mi, magyarok sajnos kevés halat fogyasztunk, pedig semmi sem indokolja ezt az idegenkedést. Egészséges, változatosan elkészíthető, finom alapanyag, ráadásul ma már mindenhol kapható mélyhűtött, filézett hal, így a szálkáktól sem kell tartanod. A mézes-gyömbéres ízesítés különlegessé, fenségessé teszi.
Mézes-gyömbéres halfilé
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett tengeri hal
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb darab friss gyömbér
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 teáskanál lenmag
- só
- bors
Elkészítés:
A kiolvasztott halat mosd meg, és törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Mindkét oldalát dörzsöld be sóval, borssal, és majd reszeld rá a tisztított gyömbért. A vajat egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel. Helyezd rá a befűszerezett halszeleteket, és süsd át az egyik oldalukat. Öt perc múlva fordítsd meg a halakat, csorgasd rájuk a mézet, és süsd meg a másik oldalukat is. Ha már finom omlósak, szűrőlapáttal szedd ki a serpenyőből, és rakd papírtörlővel bélelt tányérra, majd itasd fel róluk a zsiradékot. Szórd meg szezámmag és lenmag keverékével, majd azonnal tálald.
Rizzsel és puhára párolt spenótlevelekkel fogyaszthatod.
Még több recept