Mézes-gyömbéres halfilé vajon sütve: isteni vacsora villámgyorsan
Jól jönne egy kis változatosság? A mézes-gyömbéres halfilé villámgyors böjti ebéd lehet.
Mi, magyarok sajnos kevés halat fogyasztunk, pedig semmi sem indokolja ezt az idegenkedést. Egészséges, változatosan elkészíthető, finom alapanyag, ráadásul ma már mindenhol kapható mélyhűtött, filézett hal, így a szálkáktól sem kell tartanod. A mézes-gyömbéres ízesítés különlegessé, fenségessé teszi.
Mézes-gyömbéres halfilé
Hozzávalók
- 50 dkg filézett tengeri hal
- 5 dkg vaj
- 1 kisebb darab friss gyömbér
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 teáskanál lenmag
- só
- bors
Elkészítés:
A kiolvasztott halat mosd meg, és törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Mindkét oldalát dörzsöld be sóval, borssal, és majd reszeld rá a tisztított gyömbért. A vajat egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel. Helyezd rá a befűszerezett halszeleteket, és süsd át az egyik oldalukat. Öt perc múlva fordítsd meg a halakat, csorgasd rájuk a mézet, és süsd meg a másik oldalukat is. Ha már finom omlósak, szűrőlapáttal szedd ki a serpenyőből, és rakd papírtörlővel bélelt tányérra, majd itasd fel róluk a zsiradékot. Szórd meg szezámmag és lenmag keverékével, majd azonnal tálald.
Rizzsel és puhára párolt spenótlevelekkel fogyaszthatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept