Illatos sült alma mézes dióval töltve - A régi édesség ma is nagyon finom

Különleges édesség a magokkal töltött sült alma, amelynek az illata kellemesen járja be készítés közben a lakást.

Mézes-diós sült alma

A töltött sült alma nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas édesség. Készítheted kizárólag dióval vagy mandulával, kesudióval, mogyoróval keverve is, de vigyázz, csak sótlan terméket használj hozzá!

Mézes-diós sült alma

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 10 dkg dió vagy magkeverék
  • 5 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, vörös áfonya stb.)
  • 5 alma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, és középen a csumájukat vájd ki. A magokat és az aszalt gyümölcsöket tedd egy tálba, keverd el a fahéjjal és a mézzel, és kanalazd őket az almák belsejébe. Ha tudod, illeszd vissza az almákra a tetejüket, majd helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe negyedórára, amíg az egész illatosan összesül.

A körtét is sütheted hasonló módon, de akkor ne töltsd meg, csak csorgasd rá a fahéjas, vaníliás mézet.

Ezt is szeretjük