Fenséges csípős, mézes oldalas: egyszerre ropogós és omlós
Az oldalas az egyik legfinomabb húsféle. Csípős, mézes pácban érlelve különösen ízletes.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az oldalas hálás húsfajta, hiszen alig van vele munka: csak be kell fűszerezni, és utána hagyni, hogy omlósra puhuljon a sütőben. A húst érdemes az elkészítés előtti éjszaka bepácolni, így az ízek behatolnak a belsejébe, és még csábítóbb lesz a végeredmény. Sütéskor a tepsit legjobb pecsenyezsírral kikenni, de ha az nincs otthon, sertészsírt is használhatsz.
Mézes, csípős oldalas receptje
Hozzávalók
- 1.2 kg oldalas
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál méz
- 0.5 dl napraforgóolaj
- chili ízlés szerint
- só
- bors
- 2 evőkanál zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Ha szükséges, a húst darabold fel a lágyabb részek mentén. Egy kis tálban keverd össze az olajat, az ízlés szerinti chilit, a mézet és az átnyomott fokhagymagerezdeket. Az oldalast dörzsöld be sóval, borssal, majd kend be a ragacsos páccal. Alufóliával fedd le, és hűtőben pihentesd egy éjszakát.
A sütőt másnap melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki zsírral, ebbe helyezd a bepácolt oldalast, önts alá kevés vizet, és fedd le. Másfél óra alatt, időnként locsolgatva süsd omlósra 190 fokon. Félidőben forgasd meg a húsdarabokat. Mielőtt elzárnád a lángot, ellenőrizd az oldalast. Akkor van kész, ha nagyon könnyen leválik a csontról.
Tavaszi hangulatú majonézes krumplisalátát is kínálhatsz a sült oldalas mellé.
Még több recept