Mézes-citromos pácban érlelt csirkecomb
A mézes-citromos csirkecombot hétköznapra is bevetheted, csak egy nappal korábban pácold be.
Ha a csirkecombok a rendelkezésedre állnak, és már csak az a kérdés, hogy mivel pácold be őket, akkor próbáld ki a mézes-citromos keveréket. Nem kell attól tartanod, hogy a hús édeskés lesz. A fűszerek remekül összeillenek, és a csirkecomb nagyon finomra és szaftosra sül. Kard Éva receptjét bátran kipróbálhatod.
Mézes-citromos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 2 dl méz
- 2 citrom
- 1 dl étolaj
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Ízlés szerint sózd, szórd meg őrölt borssal, és hagyd legalább fél órát állni. Az egyik citrom levét facsard ki, add hozzá a mézet, az olajat, ízlés szerint a bazsalikomot, és keverd alaposan össze. Rakd a combokat a pácba, majd egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Sütés előtt még forgasd meg a csirkét a mézes-citromos keverékben, majd rakd a tepsibe. A másik citromot vékonyan szeleteld fel, és tedd a combokra a citromkarikákat. Öntsd rá a visszamaradt pácot, majd fedd le a tepsit egy fóliával. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül egy óra alatt párold puhára a húst 160 fokon. Ezután vedd le a fóliát, majd süsd szép pirosra 15-20 perc alatt. A párolási idő függ a combok méretétől is. Tálaláskor helyezd tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerinti körettel kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció