Mézes-citromos pácban érlelt csirkecomb
Jó ropogós lesz a bőre
A mézes-citromos csirkecombot hétköznapra is bevetheted, csak egy nappal korábban pácold be.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

5 perces frizurák egy kiegészítővel: elképesztően nőiessé teszik a megjelenést »

Így viseld a poncsót, hogy igazán stílusos legyen: a legegyszerűbb ruhát is feldobja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a csirkecombok a rendelkezésedre állnak, és már csak az a kérdés, hogy mivel pácold be őket, akkor próbáld ki a mézes-citromos keveréket. Nem kell attól tartanod,  hogy a hús édeskés lesz. A fűszerek remekül összeillenek, és a csirkecomb nagyon finomra és szaftosra sül. Kard Éva receptjét bátran kipróbálhatod.

Mézes-citromos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 2 dl méz
  • 2 citrom
  • 1 dl étolaj
  • őrölt bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Ízlés szerint sózd, szórd meg őrölt borssal, és hagyd legalább fél órát állni. Az egyik citrom levét facsard ki, add hozzá a mézet, az olajat, ízlés szerint a bazsalikomot, és keverd alaposan össze. Rakd a combokat a pácba, majd egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Sütés előtt még forgasd meg a csirkét a mézes-citromos keverékben, majd rakd a tepsibe. A másik citromot vékonyan szeleteld fel, és tedd a combokra a citromkarikákat. Öntsd rá a visszamaradt pácot, majd fedd le a tepsit egy fóliával. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül egy óra alatt párold puhára a húst 160 fokon. Ezután vedd le a fóliát, majd süsd szép pirosra 15-20 perc alatt. A párolási idő függ a combok méretétől is. Tálaláskor helyezd tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerinti körettel kínáld.

Ezt is szeretjük