Szaftos mézes banánkenyér: teljes kiőrlésű lisztből is puha lesz
A teljes kiőrlésű lisztből készült mézes banánkenyér az egyik legpuhább, legszaftosabb édesség.
A mézes banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből is finom puha lesz. A pontos sütési idő a készülék fajtájától függően változhat, akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem igazán ragad rá a tészta, de teljesen száraz a gyümölcsnek köszönhetően soha nem lesz.
Mézes banánkenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg cukor
- 4 evőkanál méz
- 3 banán
- 1 tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 kávéskanál gyömbér
Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral. Egy másik tálban keverd ki a cukrot a mézzel és az olajjal, add hozzá a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, reszeld hozzá a citromhéjat, szórd meg szerecsendióval és gyömbérrel. A banánt villával törd össze, facsard hozzá a citromlevet, és add a tésztához. Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a masszát, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további húsz percig, hogy a teteje szép színt kapjon. Ekkor vedd ki a sütőből, a formában hagyd kihűlni, és utána szeleteld.
A banánt rendkívül változatos módszerekkel használhatod fel: az amerikai zabpalacsinta tésztáját is szaftossá teszi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept