Szaftos mézes banánkenyér: teljes kiőrlésű lisztből is puha lesz
A teljes kiőrlésű lisztből készült mézes banánkenyér az egyik legpuhább, legszaftosabb édesség.

mezes banankenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézes banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből is finom puha lesz. A pontos sütési idő a készülék fajtájától függően változhat, akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem igazán ragad rá a tészta, de teljesen száraz a gyümölcsnek köszönhetően soha nem lesz.

Mézes banánkenyér

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 3 banán
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 kávéskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral. Egy másik tálban keverd ki a cukrot a mézzel és az olajjal, add hozzá a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, reszeld hozzá a citromhéjat, szórd meg szerecsendióval és gyömbérrel. A banánt villával törd össze, facsard hozzá a citromlevet, és add a tésztához. Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a masszát, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további húsz percig, hogy a teteje szép színt kapjon. Ekkor vedd ki a sütőből, a formában hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

A banánt rendkívül változatos módszerekkel használhatod fel: az amerikai zabpalacsinta tésztáját is szaftossá teszi.

Ezt is szeretjük