Mexikói csirkés tortillatekercs: fűszeres finomság kevés munkával
Igazi mexikói hangulatú ebédet állíthatsz össze csirke és készen kapható tortillalapok felhasználásával.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
A készen kapható tortilla zseniális találmány, ugyanis kedved szerint töltheted, fűszerezheted, és a segítségével pillanatok alatt kész a tartalmas, laktató étel. Hidegen vagy melegen egyaránt finom, így akár a munkahelyedre is magaddal viheted a könnyen kezelhető ebédet.
Mexikói csirkés tortilla receptje
Hozzávalók
- 40 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg konzerv csemegekukorica
- 8 db koktélparadicsom
- 4 db tortillalap
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag taco vagy fajita fűszerkeverék
- 1 csokor újhagyma
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A fűszerkeveréket egy kis tálban vegyítsd el az olajjal. A csirkemellet szeleteld fel ízlés szerint, forgasd meg az olajos fűszerben, és tedd a hűtőbe fél órát pihenni. Közben az újhagymát karikázd fel, a kukoricát csepegtesd le, a paradicsomokat vágd félbe.
Egy serpenyőt zsiradék nélkül forrósíts fel, és ebben süsd ki a bepácolt csirkemellkockákat. Miközben a hús sül, a tortillalapokat oldalanként egy-egy perc alatt pirítsd meg szintén zsiradék nélküli palacsintasütőben. A lapokban oszd el a húst, a kukoricát, az újhagymát és a paradicsomot, öntsd nyakon tejföllel, majd vagy egyszerűen hajtsd félbe, vagy tekerd fel, mint a palacsintát. Éles késsel középen ketté is vághatod.
Tejföl helyett házi avokádókrémmel, guacamoléval is tálalhatod.
Még több recept