30 perces mentás zöldborsókrémleves
Tedd különlegessé a selymes zöldborsókrémlevest mentával!
A mentás zöldborsókrémleves gyors, laktató és finom. Ha még diétásabban szeretnéd elkészíteni, a tejszín helyett joghurtot keverj bele. Tálaláskor reszelhetsz hozzá sajtot, tehetsz hozzá pirított zsemlekockákat.

Mentás zöldborsókrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg zöldborsó
- 5 dkg vaj
- 1 krumpli
- 1 dl főzőtejszín
- 1 marék mentalevél
- 1 húsleveskocka
- 0.5 csokor petrezselyem
- csipet só
- csipet cukor
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A vajat hevítsd fel egy lábosban, dobd rá az aprított vöröshagymát. Ha üveges, mehet rá a zöldborsó, a kis darabokra vágott krumpli, és párold fedő alatt öt percig. Utána ízesítsd sóval, borssal, cukorral, öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd körülbelül tíz percig.
Ha minden puha, csipkedd bele a megmosott, száráról letépkedett mentalevelet, és botmixerrel pépesítsd az egészet, vagy öntsd turmixgépbe. Tedd vissza a tűzre, keverd hozzá a tejszínt. Melegítsd forráspontig, de arra ügyelj, hogy ne forrjon. Tálaláskor a levest díszítsd mentalevéllel.
