Selymes, mentás borsóleves krémesen: 20 perc, és kész
A friss, üde borsókrémleves extra gyorsan elkészül, és ilyen formában a gyerekek is szívesebben megeszik.

borsokremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha naponta munka mellett főzöl, nagyon fontos, hogy gyors és praktikus ételek kerüljenek az asztalra. A házi menza kedvence lehet a borsóleves, ami tejszínnel, mentával, krémesen még finomabb. A tetejére szórhatsz sajtot, kínálhatod krutonnal, sőt sült kolbásszal is tartalmassá teheted.

borsokremleves
Fotó: Mariha-kitchen

Mentás borsókrémleves

Hozzávalók:

leves

  • 4 bögre borsó
  • 5 bögre húsleves
  • 3 teáskanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 0.5 bögre tejszín
  • 1 teáskanál
  • 2 ág menta
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy edényben olvaszd meg a vajat, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Közepes lángon, kevergetve süsd üvegesre, majd tedd hozzá a felkockázott krumplit, a borsót, öntsd hozzá a húslevest, és fűszerezd sóval, borssal, mentával.

Főzd körülbelül 10-15 percig, majd amikor minden puha, húzd félre, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze egy-két perc alatt. 
A borsóból isteni szendvicskrémet vagy mártogatóst is készíthetsz kevés munkával, egyszerűen. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük