Isteni, fűszeres zöldségsaláta melegen: laktató, mégsem hizlal
A tél két nagy kedvence, a cékla és a sütőtök adja meg ennek a meleg salátának a karakterét.

meleg-zoldsegsalata-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nehéz ünnepi fogások után különösen jólesnek a könnyed, zöldséges ételek, így feltétlenül adj esélyt ennek a színes salátának. Csupa egészséges és finom zöldség kerül bele, amiket akkor is megehetsz, ha fogyózol. A cékla pucolásához érdemes kesztyűt használni, hogy ne fogja meg a kezedet. 

Meleg zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 2 db cékla
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csomag rukkola
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál méz
  • bors
  • tökmag
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt és a céklát szeleteld vagy kockázd fel, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és 190 fokon süsd meg a zöldségeket 45-55 perc alatt. Közben legalább egyszer forgasd át a szeleteket. Amikor megpuhulnak, pucold meg a céklát, és karikázd fel.
Rakd a sütőtökszeletekkel együtt egy tálba, tedd hozzá a rukkolát és a felkarikázott lilahagymát. Az olívaolajat keverd össze a mézzel, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, majd locsold meg vele a zöldségeket. Óvatosan forgasd össze, szórd meg tökmaggal, és rögtön tálalhatod is. 
A cékla naranccsal és gránátalmával is kitűnő, ráadásul az immunrendszeredet is felturbózhatod vele. 

Ezt is szeretjük