Mekis fahéjas, almás pite házilag - Olcsóbb és egyszerűbb, mint gondolnád
Ez a népszerű gyorséttermi fahéjas-almás pite leggyorsabb házi változata.

Mekis fahéjas, almás pite házilag - Olcsóbb és egyszerűbb, mint gondolnád
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Visszatérnek a ’70-es évek kedvenc táskái: bohém és nőies az idei trend »

10 évet letagadhatsz ezzel a sminkkel, ha elmúltál 30: egyszerű praktikák fáradt bőrre »

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kívül jó ropogós, a töltelék vastag, szaftos és fűszeres: a mekis almás pite egyszerűen fantasztikus. Most már te is elkészítheted, és még bele sem kell izzadni a munkába. Egy éttermi süti árából pedig az egész család jóllakik. Nem diétás, mert olajban sül, de érdemes kipróbálni.

Mekis fahéjas-almás pite

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tésztához

  • 2 csomag leveles tészta
  • 40 dkg alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Az almát pucold meg, és vágd kis darabokra. Rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a vajat, locsold meg a citromlével, és önts hozzá a keményítővel elkevert vizet. Párold puhára körülbelül tíz perc alatt, és várd meg, míg kihűl.
 

A tésztát vágd nyolc egyenlő téglalapra, és kanalazd az egyik felére a tölteléket. Hajtsd rá a másik felét, és előbb nedves kézzel, majd villával kicsit nyomkodd meg a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki. Forró olajban süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Ha szép aranybarna, szedd ki, majd csepegtesd le. 

Ezt is szeretjük