Mekis fahéjas, almás pite házilag - Olcsóbb és egyszerűbb, mint gondolnád
Ez a népszerű gyorséttermi fahéjas-almás pite leggyorsabb házi változata.

Mekis fahéjas, almás pite házilag - Olcsóbb és egyszerűbb, mint gondolnád
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kívül jó ropogós, a töltelék vastag, szaftos és fűszeres: a mekis almás pite egyszerűen fantasztikus. Most már te is elkészítheted, és még bele sem kell izzadni a munkába. Egy éttermi süti árából pedig az egész család jóllakik. Nem diétás, mert olajban sül, de érdemes kipróbálni.

Mekis fahéjas-almás pite

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tésztához

  • 2 csomag leveles tészta
  • 40 dkg alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Az almát pucold meg, és vágd kis darabokra. Rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a vajat, locsold meg a citromlével, és önts hozzá a keményítővel elkevert vizet. Párold puhára körülbelül tíz perc alatt, és várd meg, míg kihűl.
 

A tésztát vágd nyolc egyenlő téglalapra, és kanalazd az egyik felére a tölteléket. Hajtsd rá a másik felét, és előbb nedves kézzel, majd villával kicsit nyomkodd meg a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki. Forró olajban süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Ha szép aranybarna, szedd ki, majd csepegtesd le. 

Ezt is szeretjük