Meggyes pite, ahogy a nagyi csinálta
A szombat délutáni lustálkodás előtt vagy helyett készíts egy könnyű házi pitét, aminek a receptjét lehet, hogy még a nagymamád is elkéri.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A meggyes pite igazi klasszikus, és számos változata létezik. Van, aki kevert tésztával készíti, van, hogy piskóta jellegű, de a linzer is népszerű.

Ha a nagyi receptjére fáj a fogad, akkor most bemutatunk egy receptet, ami ugyan nem a legegyszerűbbek közül való, de szombaton megéri foglalkozni vele.

Meggyes pite

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kg meggy
  • 15 dkg cukor

A lisztbe szórd bele a sütőport, az összes hozzávalót gyorsan gyúrd össze, majd dolgozd sima tésztává. Formálj belőle egy nagyobb és egy kisebb cipót, és két-három órán keresztül pihentesd hűtőszekrényben. A meggyet magozd ki.

A nagyobbik cipót nyújtsd ki, bélelj ki vele egy tepsit vagy piteformát, majd terítsd rá a cseresznyét. Erre szórj cukrot, és a másik fél kinyújtott tésztával fedd be. Kicsit nyomkodd rá a gyümölcsre, majd egy felvert tojással kend meg a tetejét. Villával szurkáld meg, és előmelegített, forró sütőbe téve tíz percig közepes lángon süsd, ezután mérsékeld a lángot, és süsd aranybarnára. Csak teljes kihűlése után szeleteld.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük