Tömött meggyes piskóta: isteni, ahogy átjárja a tésztát a gyümölcs
A vaj sűrűvé, tömötté varázsolja a piskótát: süsd most együtt meggyel!

A meggyes vajas piskóta isteni finom desszert, az pedig külön öröm, ahogy a gyümölcs leve sütés közben átjárja a tésztát. Készítheted bátran befőttből is. A liszthez keverj fűszereket, hogy még izgalmasabb legyen!
Meggyes vajas piskóta
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg meggy
- 15 dkg vaj
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A meggyet, ha szükséges, magozd ki.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját is keverd egészen habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a puha vajat, és ezzel is keverd ki. A lisztet keverd el a sütőporral és a fűszerekkel, szitáld a cukros részhez, végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét.
Egy tepsit vagy magas falú tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát. A tetejére szórd rá a meggyet, és told 160 fokos sütőbe 35-40 percre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.
A piskótából tekercs is válhat: töltsd meg gazdag citromkrémmel!
Pihe-puha citromkrémes piskótatekercs: így nem törik meg a tészta
Ha nyáron a kicsit savanykás, frissítő desszerteket részesíted előnyben, mindenképp gondolj a citromkrémes piskótatekercsre is!
ElolvasomKép: Gabi Musat / 500px / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- piskóta
Könnyű mandulás piskótatorta: narancsos szirup járja át a tésztát

- desszert
- bögrés süti