Tömött meggyes piskóta: isteni, ahogy átjárja a tésztát a gyümölcs

A vaj sűrűvé, tömötté varázsolja a piskótát: süsd most együtt meggyel!

Meggyes vajas piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A meggyes vajas piskóta isteni finom desszert, az pedig külön öröm, ahogy a gyümölcs leve sütés közben átjárja a tésztát. Készítheted bátran befőttből is. A liszthez keverj fűszereket, hogy még izgalmasabb legyen!

Meggyes vajas piskóta

Hozzávalók 6 személyre

  • 40 dkg meggy
  • 15 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet, ha szükséges, magozd ki.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját is keverd egészen habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a puha vajat, és ezzel is keverd ki. A lisztet keverd el a sütőporral és a fűszerekkel, szitáld a cukros részhez, végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét.

Egy tepsit vagy magas falú tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát. A tetejére szórd rá a meggyet, és told 160 fokos sütőbe 35-40 percre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.

 

A piskótából tekercs is válhat: töltsd meg gazdag citromkrémmel!

Pihe-puha citromkrémes piskótatekercs: így nem törik meg a tészta

Ha nyáron a kicsit savanykás, frissítő desszerteket részesíted előnyben, mindenképp gondolj a citromkrémes piskótatekercsre is!

Elolvasom

Kép: Gabi Musat / 500px / Getty Images

Ezt is szeretjük