Pihe-puha meggyes piskóta a régi recept alapján: sütőpor nélkül is magasra nő

Készíts finom meggyes sütit vizes piskótából, sütőpor nélkül!

Meggyes piskóta sütőpor nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a piskótareceptek egy része ír sütőport, erre általában semmi szükség nincs, a felvert tojáshabnak köszönhetően ugyanis enélkül is szép magasra nő a tészta. A vizes piskóta még könnyebb, légiesebb mint az alaprecept, és bármilyen gyümölccsel jól működik. Készítsd el most a klasszikus módon meggyel!

Meggyes piskóta sütőpor nélkül

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg magozott meggy
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál langyos víz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg és magozd ki. 

 

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, add hozzá kanalanként a langyos vizet, és szintén több adagban a lisztet. Végül óvatosan, hogy ne törjön, forgasd össze a tojáshabbal. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Szórd meg a tetejét a magozott meggyel, és 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd meg. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

 

Nyáron különösen jól tudnak esni a hamar elkészíthető, régimódi fogások: ez a magyaros zöldborsófőzelék tuti sikert arat majd.

Tartalmas zöldborsófőzelék magyarosan: a pirospaprika a lelke

A zöldborsó az egyik legkedveltebb főzelék-, leves- és körethozzávaló. Ennek apropóján most egy igazán magyaros, pirospaprikával és fokhagymával készülő borsófőzelék-receptet mutatunk.

Elolvasom

Kép: istetiana / Getty Images

Ezt is szeretjük