Puha meggyes piskóta: rengeteg gyümölcs kerül a habkönnyű tésztába
A meggyes piskóta tésztája könnyű, és a sok gyümölcsnek köszönhetően nagyon szaftos.
Az egyszerű piskótatésztát kedved szerint ízesítheted mindenféle gyümölccsel, így meggyel is remekül működik. A tészta a felvert tojáshabnak köszönhetően annyira lágy és könnyű. Még finomabb, ha egy kevés reszelt citromhéjat is adsz hozzá.
Meggyes piskóta
Hozzávalók 24 szelethez
- 60 dkg meggy
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
Elkészítés:
A meggyet magozd ki, mosd meg alaposan, csepegtesd le, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat is keverd habosra a cukorral, add hozzá az olajat, a citrom héját és levét, majd a tejjel felváltva a sütőporral elkevert lisztet. A masszába óvatosan, fakanállal forgasd bele a tojásfehérjét is. Egyengesd el a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd oszd el rajta a meggyet is. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Meggyel és pisztáciával töltött krumpligombóc brandys gyümölcsszósszal
Sokan nem mernek nekiállni otthon a krumpliból készült tésztának, pedig nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik.
ElolvasomMiért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Még több recept