Puha meggyes piskóta: rengeteg gyümölcs kerül a habkönnyű tésztába

A meggyes piskóta tésztája könnyű, és a sok gyümölcsnek köszönhetően nagyon szaftos.

meggyes piskota
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű piskótatésztát kedved szerint ízesítheted mindenféle gyümölccsel, így meggyel is remekül működik. A tészta a felvert tojáshabnak köszönhetően annyira lágy és könnyű. Még finomabb, ha egy kevés reszelt citromhéjat is adsz hozzá.

Meggyes piskóta

Hozzávalók 24 szelethez

  • 60 dkg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet magozd ki, mosd meg alaposan, csepegtesd le, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat is keverd habosra a cukorral, add hozzá az olajat, a citrom héját és levét, majd a tejjel felváltva a sütőporral elkevert lisztet. A masszába óvatosan, fakanállal forgasd bele a tojásfehérjét is. Egyengesd el a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd oszd el rajta a meggyet is. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

A meggy akár a hagyományos krumpligombóc töltelékeként is működhet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük