Egyszerű meggyes süti morzsás réteg alatt: nem lesz ideje kihűlni
A teteje omlós, ropogós, a töltelék szinte krémesre sül. A meggyes morzsasüti egyszerűbb, mint bármely pite.

meggyes-morzsasuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Folytasd a meggyszezont ezzel az elronthatatlan, mégis isteni morzsás sütivel! Az angolok a crumble-t csak a lusták kedvenceként emlegetik. Az biztos, hogy nem fogsz beleizzadni a tészta elkészítésébe, csak össze kell morzsolni a hozzávalókat, és mehet is a tepsibe. Az édes tészta a savanykás meggyel csuda jó. 

Meggyes morzsás süti

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 22 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A hideg vajat gyorsan morzsold össze a liszttel, a sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliával és három evőkanál cukorral. Szórd a felét kivajazott, kilisztezett tortaforma aljába, majd oszlasd el rajta egyenletesen a megmosott, kimagozott meggyet. A tetejére hintsd a megmaradt cukrot, és fedd be a maradék tésztával. 
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon  süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha szép aranybarna, kiveheted a sütőből. Amikor legalább langyosra hűl, fagyival kínáld. 
A klasszikus meggyes, rácsos pitével is nagy sikerre számíthatsz. A tészta omlós, a töltelék jó vastag. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük