Mennyei meggyes-mákos pite: vastag töltelékkel, omlós tésztával
Ha házias finomságra vágysz, a meggyes-mákos pitében nem fogsz csalódni.


- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Energiát ad, mégsem hizlal, és tökéletesen helyettesíti az édességet: ínycsiklandó gyümölcspép, tele vitaminnal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Bár nincs piteszezon, ilyenkor sem kell lemondani az omlós, édes tésztáról. Tölteléknek a mák is kitűnő, amit feldobhatsz fagyasztott meggyel vagy befőttel. A tésztája nem fojtós, nem száraz, csak ne gyúrd túl sokáig.
Meggyes-mákos pite
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 20 dkg mák
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 db citrom
- 1 evőkanál búzadara
- 1 üveg meggybefőtt
- zsemlemorzsa
Kenéshez
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, mehet hozzá a cukor, a vaníliás cukor, a tojás és annyi tejföl, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze, vedd ketté, és tedd a hűtőbe fél órára.
Addig készítsd el a tölteléket. A tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citromhéjat, a búzadarát, a mákot, és forrald össze. Amikor elég sűrű a massza, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. A meggybefőttet szűrd le, és keverd a mákhoz.
A tésztát vedd ki a hűtőből, az egyik gombócot lisztezett felületen nyújtsd ki, és helyezd a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Villával szurkáld meg több helyen, szórd meg zsemlemorzsával, és egyengesd rá a tölteléket. Nyújtsd ki a másik lapot is, és fedd be vele a mákos részt. Kend le villával felvert tojással. Told 180 fokos sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd aranybarnára.
Omlós pitét is készíthetsz mákkal, sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.
Még több recept