Pihe-puha meggyes-mákos muffin: egyszerre édes és savanykás

A házi sütiknél nincs jobb, a mákos muffin pedig megunhatatlan. Ilyenkor dobd fel friss meggyel!

Meggyes-mákos muffin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A muffinhoz nem kell különösebb tapasztalat, hisz egyszerű kevert tészta az alapja, gyorsan elkészül, a meggytől és a máktól pedig hihetetlenül finom. Ilyenkor friss, lédús meggyet használj hozzá. Vigyázz, nehogy langyosan befald a nagy részét!

Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók

  • 25 dkg meggy
  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál mák
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet rakd egy tálba, add hozzá a sütőport és a mákot. A cukrot és a vaníliás cukrot keverd ki jól a vajjal, dolgozd hozzá a tojást, majd a lisztes elegyet, és lazíts tejjel a masszán. Végül keverd bele a megmosott, kimagozott meggyet.

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és kanalazz bele a tésztából. Süsd 180 fokon 18-20 percig, majd teszteld tűpróbával. Ha nem lesz ragacsos a massza, kiveheted a sütőből. 
A klasszikus meggyes piskóta is mennyei, visszahozza a régi ízeket. 

Ezt is szeretjük