Egyszerűen készülő bögrés meggyes-mákos süti: még a mérleget sem kell elővenned hozzá

A bögrés mákos süti meggyes változatban, ha lehet, még inkább ellenállhatatlan.

Meggyes-mákos bögrés süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bögrés meggyes-mákos süti a világ legegyszerűbb édessége. Még mérlegre sem lesz hozzá szükséged, a hozzávalókat ugyanis egy bögrében adagolhatod ki. A vaj kimérése sem kell hogy gondot okozzon, a csomagolásán ugyanis általában vonalakkal van jelölve a mennyiség.

Meggyes-mákos bögrés süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 3 tojás
  • 1.5 bögre meggybefőtt vagy magozott meggy
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • porcukor vagy lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, és fokozatosan, a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle sima tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg meggyel, és told 190 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és hagyd kihűlni. A tetejét megszórhatod ízlés szerint porcukorral, de a lekvár is nagyon jól megy hozzá.

Itt a kora őszés vele a szilva szezonja, amiből szintén puha bögrés sütit készíthetsz.

Álompuha, szilvás bögrés sütemény: joghurttól lesz omlós a tészta

A pompás szilvás sütemény tésztája napokig képes megőrizni puha textúráját, köszönhetően a joghurtnak, de szinte biztos, hogy másnapra nem is fog maradni belőle.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük