Egyszerűen készülő bögrés meggyes-mákos süti: még a mérleget sem kell elővenned hozzá
A bögrés mákos süti meggyes változatban, ha lehet, még inkább ellenállhatatlan.
A bögrés meggyes-mákos süti a világ legegyszerűbb édessége. Még mérlegre sem lesz hozzá szükséged, a hozzávalókat ugyanis egy bögrében adagolhatod ki. A vaj kimérése sem kell hogy gondot okozzon, a csomagolásán ugyanis általában vonalakkal van jelölve a mennyiség.
Meggyes-mákos bögrés süti
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 1.5 bögre meggybefőtt vagy magozott meggy
- 1 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- porcukor vagy lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, és fokozatosan, a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle sima tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg meggyel, és told 190 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és hagyd kihűlni. A tetejét megszórhatod ízlés szerint porcukorral, de a lekvár is nagyon jól megy hozzá.
Itt a kora őszés vele a szilva szezonja, amiből szintén puha bögrés sütit készíthetsz.
Álompuha, szilvás bögrés sütemény: joghurttól lesz omlós a tészta
A pompás szilvás sütemény tésztája napokig képes megőrizni puha textúráját, köszönhetően a joghurtnak, de szinte biztos, hogy másnapra nem is fog maradni belőle.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció