Pihe-puha, házi meggyes kuglóf: kevert tésztából a leggyorsabb
A savanykás meggy frissességet és színt ad a klasszikus, gyorsan összeállítható kuglófnak.

meggyes-kuglof
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

Erősítő edzés renyhe hasfal ellen: evés után sem domborodik ki a pocak, ha ezek az izmok jó karban vannak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Míg télen sok csokival kakaó mellé szeretjük legjobban a kuglófot, addig nyáron a gyümölcsös változatok esnek jobban. Kánikulában az édes tésztába keverj savanykás meggyet. Hagyd ilyenkor a kelt tésztát, a kevert változatot csupán pár perc összeállítani. Puhább lesz a kuglóf, ha tejszínt is teszel bele. 

Meggyes kuglóf

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy
  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és keverd jó habosra. Részletekben öntsd hozzá az olvasztott vajat és a tejszínt. Add hozzá a citrom reszelt héját, szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet.

Simítsd a masszát vajjal kikent kuglófformába, és potyogtasd bele a kimagozott meggyet. Érdemes előtte lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjen le a gyümölcs a süti aljába. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, utána vedd csak ki a formából. 
A rácsos meggyes pitét is most kell elkészítened. Ne sajnáld ki belőle a gyümölcsöt!

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük