Pihe-puha, házi meggyes kuglóf: kevert tésztából a leggyorsabb

A savanykás meggy frissességet és színt ad a klasszikus, gyorsan összeállítható kuglófnak.

meggyes-kuglof
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg télen sok csokival kakaó mellé szeretjük legjobban a kuglófot, addig nyáron a gyümölcsös változatok esnek jobban. Kánikulában az édes tésztába keverj savanykás meggyet. Hagyd ilyenkor a kelt tésztát, a kevert változatot csupán pár perc összeállítani. Puhább lesz a kuglóf, ha tejszínt is teszel bele. 

Meggyes kuglóf

Hozzávalók

  • 30 dkg meggy
  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és keverd jó habosra. Részletekben öntsd hozzá az olvasztott vajat és a tejszínt. Add hozzá a citrom reszelt héját, szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet.

Simítsd a masszát vajjal kikent kuglófformába, és potyogtasd bele a kimagozott meggyet. Érdemes előtte lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjen le a gyümölcs a süti aljába. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, utána vedd csak ki a formából. 
A rácsos meggyes pitét is most kell elkészítened. Ne sajnáld ki belőle a gyümölcsöt!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük