Pihe-puha, házi meggyes kuglóf: kevert tésztából a leggyorsabb
A savanykás meggy frissességet és színt ad a klasszikus, gyorsan összeállítható kuglófnak.

meggyes-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg télen sok csokival kakaó mellé szeretjük legjobban a kuglófot, addig nyáron a gyümölcsös változatok esnek jobban. Kánikulában az édes tésztába keverj savanykás meggyet. Hagyd ilyenkor a kelt tésztát, a kevert változatot csupán pár perc összeállítani. Puhább lesz a kuglóf, ha tejszínt is teszel bele. 

Meggyes kuglóf

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy
  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és keverd jó habosra. Részletekben öntsd hozzá az olvasztott vajat és a tejszínt. Add hozzá a citrom reszelt héját, szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet.

Simítsd a masszát vajjal kikent kuglófformába, és potyogtasd bele a kimagozott meggyet. Érdemes előtte lisztbe forgatni, hogy ne süllyedjen le a gyümölcs a süti aljába. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, utána vedd csak ki a formából. 
A rácsos meggyes pitét is most kell elkészítened. Ne sajnáld ki belőle a gyümölcsöt!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük