Csábító, meggyes, krémes piramis leveles tésztából: így lesz tökéletes a forma
A meggyes, krémes piramis egyszerűbb süti, mint ahogy az elsőre látszik. Érdemes egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni.

Csábító, meggyes, krémes piramis leveles tésztából: így lesz tökéletes a forma
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meggyes, krémes piramis, amilyen mutatós, olyan finom. Ünnepi alkalmakra is kiváló. Külön jó ebben a receptben, hogy nem kell a tésztakészítéssel bajlódni, és a krémet sem kell főzni. Azért pihentesd legalább nyolc-tíz órán át, hogy megpuhuljon, és az ízek is jól összeérjenek.

Meggyes, krémes piramis

Hozzávalók:

  • 55.5 dkg nyújtott leveles tészta (2 csomag)
  • 70 dkg meggy
  • 65 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az előre nyújtott leveles tésztát csomagold ki, és hosszában vágd öt egyenlő, körülbelül öt centi széles csíkra. Ezekre sorakoztasd egy sorba a megmosott, lecsepegtetett és kimagozott meggyet. Csavard fel, mint a rétest enyhén lisztes kézzel. A széleknél jól csípd össze, nehogy szétnyíljon a tészta sütés közben. Rendezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket szurkáld meg sűrűn fogvájóval, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon aranybarnára körülbelül 15-20 perc alatt.
 

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és két evőkanál porcukorral. Részletekben adagold hozzá a tejfölt, a vaníliát és a maradék cukrot. Állítsd össze a sütit. Egy tálcára rakj egymás mellé négy rúd tésztát, és kend meg jól a krémmel. Erre három, majd kettő, végül pedig egy rúd kerül. A rétegek közé mindig kenj krémet. A maradék tejszínes masszával vond be az oldalát, és tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára. Tálalás előtt szórd meg reszelt csokival.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük