Egyszerű meggyes süti 15 perc munkával: vajas kevert tészta az alapja
A vajas kevert tésztából készülő meggyes süti hamisítatlan házias finomság.
Végre itt a meggyes sütik szezonja! Ez a vajas kevert tésztából készülő édesség befőttből is finom lesz, de azért mégis a roppanós, napérlelte gyümölcsből az igazi. Nem kell hozzá semmi különleges hozzávaló, csak csupa olyasmi, amit mindenki tart a kamrájában, aki szívesen süt finomságokat a családnak.
Meggyes-vajas kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg magozott meggy
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki és csepegtesd le.
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a magozott meggyel, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ha kihűlt, a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.
Ha jönnek végre a melegebb napok, a meggyleves is kihagyhatatlan lesz: hetente többször készítsd el majd a hűsítő fogást.
Jéghideg, sűrű meggyleves semmi munkával: hűsít a forró napokon
25 percen belül tálalhatod a hideg levest, alig van vele munka, de még ebből a kevésből is a gáztűzhely végzi a legtöbbet.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció