Egyszerű meggyes süti 15 perc munkával: vajas kevert tészta az alapja

A vajas kevert tésztából készülő meggyes süti hamisítatlan házias finomság.

Meggyes-vajas kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre itt a meggyes sütik szezonja! Ez a vajas kevert tésztából készülő édesség befőttből is finom lesz, de azért mégis a roppanós, napérlelte gyümölcsből az igazi. Nem kell hozzá semmi különleges hozzávaló, csak csupa olyasmi, amit mindenki tart a kamrájában, aki szívesen süt finomságokat a családnak.

Meggyes-vajas kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg magozott meggy
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki és csepegtesd le.

 

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a magozott meggyel, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ha kihűlt, a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.

Ha jönnek végre a melegebb napok, a meggyleves is kihagyhatatlan lesz: hetente többször készítsd el majd a hűsítő fogást.

Jéghideg, sűrű meggyleves semmi munkával: hűsít a forró napokon

25 percen belül tálalhatod a hideg levest, alig van vele munka, de még ebből a kevésből is a gáztűzhely végzi a legtöbbet.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük