Fantasztikus meggyes béles omlós linzertésztából - Ősrégi, házias recept
Kerülj nosztalgikus hangulatba a békebeli meggyes bélessel!

Fantasztikus meggyes béles omlós linzertésztából - Ősrégi, házias recept
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vékony tésztájú, vastag töltelékű meggyes béles kihagyhatatlan lesz a receptgyűjteményedből. Mirelit gyümölcsből vagy befőttből is bátran elkészítheted. A töltelékhez keverhetsz pudingot vagy diót is.

Meggyes béles

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • fél dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 60 dkg meggy
  • 20 kg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat morzsold el a liszttel, majd add hozzá a hideg vajat, a tojássárgát, a tejet, a cukrot, a sütőport és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Minél kevésbé olvad meg a vaj, annál omlósabb lesz. Ha könnyen formázható, vedd ketté, és készíts belőle cipókat. Takard le, majd tedd a hűtőbe fél órára.

A töltelékhez a puha vajat keverd fehéredésig a cukorral és tojássárgával. Add hozzá a meggyet, a citrom levét, szórd rá a fahéjat, majd forgasd hozzá a tojások felvert habját is.

Pihentetést követően először az egyik cipót nyújtsd ki sík felületen. Rakd a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és szórd meg zsemlemorzsával, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát. Egyenletesen oszd el rajta a meggyes keveréket. A másik cipót is nyújtsd ki, és fedd be vele a masszát. A tetejét villával szurkáld meg, és előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. A teljesen kihűlt sütemény tetejét szórd meg porcukorral, és vágd fel tetszés szerint.

Ezt is szeretjük