Zamatos meggybefőtt főzés nélkül: bármeddig eláll, és dunsztolni sem kell
Ha ezzel az egyszerű módszerrel teszed el a meggybefőttet, megőrzi a színét és az értékes vitaminokat.

meggybefott
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Elsimítja a ráncokat, rugalmassá teszi a bőrt: a lecitin ezért nem hiányozhat az anti-aging krémekből »

Farmerdzseki 5 stílusban: így építsd be a nyári öltözékedbe, ha szeszélyes az idő »

Karcsúsítja a derékvonalat és feszesíti a hasfalat: 10 perc edzés dinamikus és erősítő gyakorlatokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél egyszerűbben nem is készíthetnél meggybefőttet, így akár kezdők is bátran nekivághatnak. Nem kell a nagy melegben a tűzhelynél ácsorogni. Télen jól jön majd sütikbe, gyümölcslevesbe, de mártást is főzhetsz belőle. Ha rumosan szereted, rakhatsz a meggy tetejére egy-két evőkanállal. 

Meggybefőtt főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 3 kg meggy
  • 75 dkg cukor
  • 1.5 kávéskanál szalicil
Recept idők

Elkészítés:

A befőtthöz válogass érett, de nem túl puha meggyet, majd alaposan mosd meg, csepegtesd le, magozd ki. Rakd egy nagy tálba, és szórd rá a cukrot. Takard le, és tedd hűvösebb helyre, de ne a hűtőbe. Pihentesd addig, amíg a cukor elolvad, és levet ereszt. Ez körülbelül egy-két nap. Közben többször keverd meg, és szórd hozzá a szalicilt is.


Az üvegeket alaposan mosd el, majd csírátlanítsd. A legegyszerűbb, ha a mikróban, a legmagasabb fokozaton járatod fél-egy percig. A fedeleket is tisztítsd meg. Rakd konyharuhára, és várd meg, míg maguktól megszáradnak. Töltsd tele az üvegeket meggyel, önts rá a gyümölcs levéből, és légmentesen zárd le. 
Meggylikőrt is készíthetsz otthon, egyszerűen, igazán könnyed, nyári ital. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük