Zamatos meggybefőtt főzés nélkül: bármeddig eláll, és dunsztolni sem kell
Ha ezzel az egyszerű módszerrel teszed el a meggybefőttet, megőrzi a színét és az értékes vitaminokat.

meggybefott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél egyszerűbben nem is készíthetnél meggybefőttet, így akár kezdők is bátran nekivághatnak. Nem kell a nagy melegben a tűzhelynél ácsorogni. Télen jól jön majd sütikbe, gyümölcslevesbe, de mártást is főzhetsz belőle. Ha rumosan szereted, rakhatsz a meggy tetejére egy-két evőkanállal. 

Meggybefőtt főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 3 kg meggy
  • 75 dkg cukor
  • 1.5 kávéskanál szalicil
Recept idők

Elkészítés:

A befőtthöz válogass érett, de nem túl puha meggyet, majd alaposan mosd meg, csepegtesd le, magozd ki. Rakd egy nagy tálba, és szórd rá a cukrot. Takard le, és tedd hűvösebb helyre, de ne a hűtőbe. Pihentesd addig, amíg a cukor elolvad, és levet ereszt. Ez körülbelül egy-két nap. Közben többször keverd meg, és szórd hozzá a szalicilt is.


Az üvegeket alaposan mosd el, majd csírátlanítsd. A legegyszerűbb, ha a mikróban, a legmagasabb fokozaton járatod fél-egy percig. A fedeleket is tisztítsd meg. Rakd konyharuhára, és várd meg, míg maguktól megszáradnak. Töltsd tele az üvegeket meggyel, önts rá a gyümölcs levéből, és légmentesen zárd le. 
Meggylikőrt is készíthetsz otthon, egyszerűen, igazán könnyed, nyári ital. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük