Házi medvehagymás vajkrém - Kenyérre és sültekhez is kitűnő
Már csak gyógyhatása miatt is fogyassz minél több medvehagymát. Az intenzív ízű és illatú növényt sokféleképpen felhasználhatod a konyhában. A legegyszerűbb, ha vajkrémet készítesz belőle, de megtöltheted vele a húsokat is. Kard Éva jól bevált receptjét érdemes kipróbálni.
Medvehagymás vajkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg vaj
- 2.5 dkg medvehagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- só
Elkészítés:
A medvehagymát jól mosd meg, és egy konyhai papírtörlővel itasd le róla a vizet. Vágd fel apróra, majd add hozzá az olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint sót, és botmixerrel pépesítsd. Közben kóstold meg, ha szükséges, változtass a fűszerezésen.
Ezután add hozzá a puha vajat, és keverőkanállal alaposan dolgozd össze, hogy jó krémes legyen. Tálalásig tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Az elkészült medvehagymás vajkrémet fogyaszthatod kenyérre kenve, retekkel, paradicsommal, paprikával.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció