Házi medvehagymás vajkrém - Kenyérre és sültekhez is kitűnő

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már csak gyógyhatása miatt is fogyassz minél több medvehagymát. Az intenzív ízű és illatú növényt sokféleképpen felhasználhatod a konyhában. A legegyszerűbb, ha vajkrémet készítesz belőle, de megtöltheted vele a húsokat is. Kard Éva jól bevált receptjét érdemes kipróbálni.

15769315 9ac0450168e5cdb9d26812cf99b3330d wm

Medvehagymás vajkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dkg medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát jól mosd meg, és egy konyhai papírtörlővel itasd le róla a vizet. Vágd fel apróra, majd add hozzá az olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint sót, és botmixerrel pépesítsd. Közben kóstold meg, ha szükséges, változtass a fűszerezésen.

Ezután add hozzá a puha vajat, és keverőkanállal alaposan dolgozd össze, hogy jó krémes legyen. Tálalásig tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Az elkészült medvehagymás vajkrémet fogyaszthatod kenyérre kenve, retekkel, paradicsommal, paprikával.
 

15769319 36226641f6350b390ecb7d2791ba441c wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük