Medvehagymás tekercsek leveles tésztából - Néhány perc alatt összedobod
Ha bombabiztos vendégváró finomságot szeretnél készíteni, válaszd a medvehagymás tekercseket!
Ne múljon el úgy a medvehagymaszezon, hogy nem próbálod ki a sajtos, baconös, medvehagymás tekercseket. Ha nincs időd, vagy gyorsan akarsz valami finomat és egyszerűt sütni, akkor végy ki egy csomag leveles tésztát a hűtőből.
A ropogós, sós, sajtos töltelékkel sült tekercsek a tavasz kedvencei. Nagyon jól illik főzelékekhez, gazdag levesekhez, és a húsvéti asztalon is sikerre számíthatsz vele.
Medvehagymás tekercsek
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg krémsajt
- 10 levél medvehagyma
- 8 dkg bacon
- só
- bors
Elkészítés ideje: 35 perc
A medvehagymát mosd meg, és vágd fel apróra. Ha szükséges, az előnyújtott leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. Lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra. Kend meg a sajtkrémmel, szórd rá a bacont és a medvehagymát. Ízlés szerint sózd és borsozd.
Tekerd fel szorosan a tésztát úgy, ahogy a bejglit szoktad. Éles késsel vágd körülbelül kétcentis szeletekre. Rakosgasd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább ötcentis távolságra. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokos sütőben süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.