Medvehagymás tekercsek leveles tésztából - Néhány perc alatt összedobod
Ha bombabiztos vendégváró finomságot szeretnél készíteni, válaszd a medvehagymás tekercseket!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne múljon el úgy a medvehagymaszezon, hogy nem próbálod ki a sajtos, baconös, medvehagymás tekercseket. Ha nincs időd, vagy gyorsan akarsz valami finomat és egyszerűt sütni, akkor végy ki egy csomag leveles tésztát a hűtőből.

A ropogós, sós, sajtos töltelékkel sült tekercsek a tavasz kedvencei. Nagyon jól illik főzelékekhez, gazdag levesekhez, és a húsvéti asztalon is sikerre számíthatsz vele. 

Medvehagymás tekercsek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg krémsajt
  • 10 levél medvehagyma
  • 8 dkg bacon
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc

A medvehagymát mosd meg, és vágd fel apróra. Ha szükséges, az előnyújtott leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. Lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra. Kend meg a sajtkrémmel, szórd rá a bacont és a medvehagymát. Ízlés szerint sózd és borsozd.

Tekerd fel szorosan a tésztát úgy, ahogy a bejglit szoktad. Éles késsel vágd körülbelül kétcentis szeletekre. Rakosgasd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább ötcentis távolságra. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokos sütőben süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.

Blog.hu ajánló