Egyszerű, medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül: ez valami isteni

Ilyenkor vétek lenne kihagyni a pogácsából a medvehagymát. Ez a leggyorsabb változat, és az íze is csodás.

Medvehagymás pogácsa receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz kedvencét, az egészséges medvehagymát nagyon változatosan felhasználhatod sütés-főzés során. A sós sütiket is finomabbá teheted vele. Ennek a szuperegyszerű változatnak a túrós-sajtos pogácsa az alapja. Nem kell keleszteni, dagasztani, viszont feltétlenül pihentesd a hűtőben. Akkor lesz omlós, ha a vaj nem olvad meg gyúrás közben. 

Medvehagymás pogácsa receptje

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, és vágd apróra. A leggyorsabb, ha aprítógépbe teszed. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, a villával átnyomkodott túrót és a hideg, felkockázott vajat. Gyorsan gyúrd össze, majd mehet hozzá a medvehagyma is. Formázz a masszából egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára. 
 

Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen. Ha szeretnéd, késsel be is rácsozhatod a tetejét, kend meg villával felvert tojással, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúrókkal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Medvehagymából ki ne hagyd a krémlevest! A szezon legjobbja, ráadásul elkészíteni is egyszerű. 

Ezt is szeretjük