Egyszerű, medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül: ez valami isteni
Ilyenkor vétek lenne kihagyni a pogácsából a medvehagymát. Ez a leggyorsabb változat, és az íze is csodás.

medvehagymas-pogacsak
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

10 perc torna a tónusos felsőtestért: formálja a hátat és erősíti a karokat »

A leggyönyörűbb esküvői torták tavaszra: jól mutatnak majd a képeken »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tavasz kedvencét, az egészséges medvehagymát nagyon változatosan felhasználhatod sütés-főzés során. A sós sütiket is finomabbá teheted vele. Ennek a szuperegyszerű változatnak a túrós-sajtos pogácsa az alapja. Nem kell keleszteni, dagasztani, viszont feltétlenül pihentesd a hűtőben. Akkor lesz omlós, ha a vaj nem olvad meg gyúrás közben. 

Medvehagymás pogácsa receptje

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, és vágd apróra. A leggyorsabb, ha aprítógépbe teszed. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, a villával átnyomkodott túrót és a hideg, felkockázott vajat. Gyorsan gyúrd össze, majd mehet hozzá a medvehagyma is. Formázz a masszából egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára. 
 

Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen. Ha szeretnéd, késsel be is rácsozhatod a tetejét, kend meg villával felvert tojással, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúrókkal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.

Medvehagymából ki ne hagyd a krémlevest! A szezon legjobbja, ráadásul elkészíteni is egyszerű. 

Ezt is szeretjük