Egyszerű, medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül: ez valami isteni
Ilyenkor vétek lenne kihagyni a pogácsából a medvehagymát. Ez a leggyorsabb változat, és az íze is csodás.
![Medvehagymás pogácsa receptje](https://kep.index.hu/1/0/2722/27226/272269/27226949_12940dd74755b64a31f97a32a64d69b0_wm.jpg)
A tavasz kedvencét, az egészséges medvehagymát nagyon változatosan felhasználhatod sütés-főzés során. A sós sütiket is finomabbá teheted vele. Ennek a szuperegyszerű változatnak a túrós-sajtos pogácsa az alapja. Nem kell keleszteni, dagasztani, viszont feltétlenül pihentesd a hűtőben. Akkor lesz omlós, ha a vaj nem olvad meg gyúrás közben.
Medvehagymás pogácsa receptje
Hozzávalók 30 darabhoz
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 15 dkg sajt
- 1 csokor medvehagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd meg, és vágd apróra. A leggyorsabb, ha aprítógépbe teszed. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, a villával átnyomkodott túrót és a hideg, felkockázott vajat. Gyorsan gyúrd össze, majd mehet hozzá a medvehagyma is. Formázz a masszából egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.
Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen. Ha szeretnéd, késsel be is rácsozhatod a tetejét, kend meg villával felvert tojással, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúrókkal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.
Medvehagymából ki ne hagyd a krémlevest! A szezon legjobbja, ráadásul elkészíteni is egyszerű.
Még több recept