Serpenyős, medvehagymás lepénykenyér - Nem is hinnéd, milyen egyszerű

A medvehagymás lepénykenyérrel helyettesítheted a hagyományos péksütiket, kínálhatod húsokhoz és szószokhoz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a lepénykenyeret nem kell keleszteni, és nem kell sokáig a sütő mellett ácsorogni. A tésztát a medvehagyma nagyon ízletessé, különlegessé teszi. A grillszezonban kifejezetten jól jön a húsokhoz, sőt, akár a grillen is megsütheted, és sokáig friss marad.

medvehagymas-lepenykenyer

Medvehagymás lepénykenyér

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 5 levél medvehagyma
  • 1.5 dl víz meleg
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, csepegtesd le, aprítsd fel. Szitáld egy tálba a lisztet, keverd össze a sóval, add hozzá az olvasztott vajat, és önts hozzá egy deci vizet. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A tészta legyen sima, lágy, ha túl ragacsos, szórj hozzá lisztet. Végül dolgozd hozzá az aprított medvehagymát is.
 

Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, és formázz belőle hat egyforma nagyságú gombócot. Egyesével nyújtsd ki jó vékonyra, és rakd felforrósított serpenyőbe. Olaj nélkül süsd egy-két percig magas hőfokon. Amikor buborékos lesz, határozott mozdulattal fordítsd át.

Ezt is szeretjük