Serpenyős, medvehagymás lepénykenyér - Nem is hinnéd, milyen egyszerű
A medvehagymás lepénykenyérrel helyettesítheted a hagyományos péksütiket, kínálhatod húsokhoz és szószokhoz.
Ezt a lepénykenyeret nem kell keleszteni, és nem kell sokáig a sütő mellett ácsorogni. A tésztát a medvehagyma nagyon ízletessé, különlegessé teszi. A grillszezonban kifejezetten jól jön a húsokhoz, sőt, akár a grillen is megsütheted, és sokáig friss marad.
Medvehagymás lepénykenyér
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 5 levél medvehagyma
- 1.5 dl víz meleg
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd meg, csepegtesd le, aprítsd fel. Szitáld egy tálba a lisztet, keverd össze a sóval, add hozzá az olvasztott vajat, és önts hozzá egy deci vizet. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A tészta legyen sima, lágy, ha túl ragacsos, szórj hozzá lisztet. Végül dolgozd hozzá az aprított medvehagymát is.
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, és formázz belőle hat egyforma nagyságú gombócot. Egyesével nyújtsd ki jó vékonyra, és rakd felforrósított serpenyőbe. Olaj nélkül süsd egy-két percig magas hőfokon. Amikor buborékos lesz, határozott mozdulattal fordítsd át.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció