Egyszerű, házi gnocchi medvehagymával: ezt a mammák is megirigyelnék
Bár könnyebb a boltban megvásárolni a gnocchit, a hazai biztosan sokkal jobb. Főleg, ha friss medvehagymával is tuningolod.

medvehagymas-gnocchi
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most van a szezonja, ezért, amibe csak tudsz, tegyél illatos, karakteres medvehagymát. A gnocchi is sokkal finomabb lesz tőle. Sajttal megszórva, mártásokkal fantasztikus fogást tehetsz az asztalra. A krumplis tésztával nagyon könnyű bánni. Ha már készítettél szilvásgombócot, ezt rutinból is összedobod, csak a formázás tart kicsit tovább. 

Medvehagymás gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db tojás
  • 0.5 csokor medvehagyma
  • bors
  • olaj vagy vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Körülbelül 20-25 perc alatt puhul meg. Szűrd le, csepegtesd le. Pucold meg, és még melegen törd össze. Amikor kihűl, rakd hozzá a sót, a borsot, a tojást, az apróra vágott medvehagymát és a lisztet. Gyúrd össze, akkor jó, ha sima, könnyen formázható, rugalmas tésztát kapsz. Ha túl kemény, dolgozz hozzá még egy tojást. Amennyiben nagyon lágynak találod, mehet hozzá kevés liszt. 

Formázz körülbelül másfél centi vastag, kisebb hengereket, majd vagdosd fel két centis darabokra. Mintázhatod villával, és dobd forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a tetejére a gnocchik, hagyd még a lábosban fél-egy percig. Szedd ki, és a serpenyőben süsd át kevés olajon vagy vajon. 
Medvehagymával a pogácsát is feldobhatod. Nem bánod meg, ha a hagyományos hajtogatott változat mellett döntesz.

Ezt is szeretjük