Egyszerű, házi gnocchi medvehagymával: ezt a mammák is megirigyelnék
Bár könnyebb a boltban megvásárolni a gnocchit, a hazai biztosan sokkal jobb. Főleg, ha friss medvehagymával is tuningolod.

medvehagymas-gnocchi
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

Lágy, krémes arctisztítók, melyek nem szárítják az érzékeny bőrt: hidratáló összetevőkkel »

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most van a szezonja, ezért, amibe csak tudsz, tegyél illatos, karakteres medvehagymát. A gnocchi is sokkal finomabb lesz tőle. Sajttal megszórva, mártásokkal fantasztikus fogást tehetsz az asztalra. A krumplis tésztával nagyon könnyű bánni. Ha már készítettél szilvásgombócot, ezt rutinból is összedobod, csak a formázás tart kicsit tovább. 

Medvehagymás gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db tojás
  • 0.5 csokor medvehagyma
  • bors
  • olaj vagy vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Körülbelül 20-25 perc alatt puhul meg. Szűrd le, csepegtesd le. Pucold meg, és még melegen törd össze. Amikor kihűl, rakd hozzá a sót, a borsot, a tojást, az apróra vágott medvehagymát és a lisztet. Gyúrd össze, akkor jó, ha sima, könnyen formázható, rugalmas tésztát kapsz. Ha túl kemény, dolgozz hozzá még egy tojást. Amennyiben nagyon lágynak találod, mehet hozzá kevés liszt. 

Formázz körülbelül másfél centi vastag, kisebb hengereket, majd vagdosd fel két centis darabokra. Mintázhatod villával, és dobd forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a tetejére a gnocchik, hagyd még a lábosban fél-egy percig. Szedd ki, és a serpenyőben süsd át kevés olajon vagy vajon. 
Medvehagymával a pogácsát is feldobhatod. Nem bánod meg, ha a hagyományos hajtogatott változat mellett döntesz.

Ezt is szeretjük