Vajas kenyérpuding tejszínben sütve: tradicionális angol recept szerint

Az angolok vajas kenyérpudingja a legjobb módszer a maradék kenyérszeletek felhasználására.

Mazsolás kenyérpuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tradicionális angol kenyérpuding lelke a tejszínes krém, a ropogósra sült kenyérhéj és a mazsola, amelyet ha szeretsz, semmiképp ne hagyj ki belőle. Vékonyra szelt toastkenyérből készítve lesz az igazi, mert ez szívja magába tökéletesen a krémet. Vaníliafagyival vagy gyümölcsökkel tálalva igazi szerethető, házias édesség.

Mazsolás kenyérpuding

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg barna cukor
  • 8 szelet toast kenyér
  • 5.5 dkg vaj
  • 3.5 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • mazsola ízlés szerint
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. Mártsd meg benne a kenyérszeleteket, és helyezd el őket egy tepsiben úgy, hogy valamennyire fedjék egymást. Szórd meg a tetejüket mazsolával és egy evőkanál barna cukorral.

 

Egy tálban verd fel a tojást, majd add hozzá a tejet, a tejszínt, a reszelt narancshéjat, a fahéjat, a vaníliakivonatot és a maradék cukrot. Öntsd a tepsiben várakozó kenyérszeletek tetejére, és told 180 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg ropogósra sül. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Sós karamelles fagyi mentesen: sűrű kókusztejtől lesz selymes

Ha idén nyáron valami igazán különleges házi fagyit ennél, akkor készítsd el a sós karamelles változatot: tökéletes kombinációja az édes és sós ízeknek.

Elolvasom

Kép: Sunshine_butterfly / Getty Images

Ezt is szeretjük