Omlós, puha mazsolás kalács recept: így lesz magas és tökéletes
A kívül pirosra sült, friss házi mazsolás kaláccsal egy bolti se veheti fel a versenyt.

Omlós, puha mazsolás kalács recept: így lesz magas és tökéletes
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mazsolás kalács reggelire vagy vacsorára igazi csemege, főleg, ha frissen sütöd! Olyan népszerű lesz, hogy egyszerre akár dupla adagot is készíthetsz. Ebből a tésztából kisebb briósokat is formázhatsz, vagy a változatosság kedvéért a tészta felébe gyúrhatsz egy-két evőkanál kakaóport.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál porcukor
  • mazsola
  • csipet só

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts egy deci tejet, dobj bele egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt. Arra vigyázz, hogy a tej ne legyen túl forró, mert akkor elpusztul az élesztőgomba. Meleg helyen futtasd fel körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha jelentősen megemelkedik. Öntsd az élesztőt a lisztbe, add hozzá a vajat, a maradék cukrot, a sót, a mazsolát, és jól gyúrd össze. Lágy tésztát kell kapni. Ha túl kemény, önts még hozzá kevés langyos tejet. Amikor egynemű, sima a tészta, takard le, és keleszd 30 percig.

Ha szépen megemelkedik, gyúrd át újra, és formázd tetszés szerint. Ha fonott kalácsot szeretnél, sodorj a tésztából ujjnyi vastag, 15-20 centis rudakat, majd hármasával fond össze. Rakd sütőpapírral bélelt tepsire, és még 15-20 percig keleszd. Ezután a tetejét kend meg egy felvert tojással vagy langyos tejjel, megszórhatod mandulával, dióval, cukorral, végül előmelegített sütőben, 180 fokon süsd pirosra körülbelül 25-30 perc alatt.

Blog.hu ajánló